החסות שעוררה סערה. צילום: אלן שיבר

תודו שלא ידעתם: עוד לפני הבסיס האמריקני - קריית גת עוררה סערה סביב חסות

לפני הדיון על "מדינת חסות" לארצות הברית, העיר הדרומית הציתה ויכוח שהגיע עד לכנסת • קבוצת הכדורסל העירונית ששיחקה בליגת העל ויתרה על ספונסר מסחרי ובחרה בפסוק תנ"כי

בימים אלה קריית גת מככבת בכותרות, בעקבות הבסיס האמריקני שנבנה בשטחה והדיון הציבורי סביב השאלה האם ישראל הופכת ל"מדינת חסות" של ארצות הברית. אבל הרבה לפני שהאמריקנים פרסו את הדגלים בעיר הדרומית, קריית גת כבר עוררה סערה בגלל חסות מסוג אחר לגמרי - שהגיעה אפילו לכנסת.

מתערבבים באפליקציות הכרויות ובמסעדות, צילום: קריית גת news

כשהעירייה ויתרה על פרסום ובחרה בפסוק תנ"כי

בעונת 2015/16, כשהעפילה קבוצת הכדורסל של מכבי קריית גת לליגת העל, החליטה העירייה, שהיא גם המממנת היחידה של הקבוצה, לוותר על ספונסר מסחרי. במקום שם של חברת ביטוח או תאגיד מסחרי אחר, התנוסס על חזית החולצות הפסוק התנ"כי "אין עוד מלבדו".

גם קבוצת הכדורגל העירונית אימצה את אותה חסות ייחודית, והחלה לעלות למגרשים כשעל חולצותיה מתנוסס אותו פסוק. לפי נציגי העירייה, מדובר היה ביוזמה ערכית שמטרתה להעביר מסר רוחני ולחזק את הזהות היהודית של העיר והקבוצה.

שחקני קריית גת - וחסות "אין עוד מלבדו" על החולצות,

הדיון בכנסת - והתמיכה של מיקי זוהר

המהלך הזה עורר ויכוח ציבורי. חבר הכנסת יואל רזבוזוב מיש עתיד דרש לבדוק את תקציב התמיכה העירונית, בטענה שמדובר בשימוש לא ראוי בכסף ציבורי.

במנהלת הליגה הבהירו כי לפי התקנון, חזית החולצה נועדה לפרסום מסחרי בלבד, והפסוק התנ"כי מפר את הכללים.

מנגד, לא מעט גורמים - בהם גם מיקי זוהר, שכיהן בעבר כיו"ר המועדון, טענו כי אין סיבה שקבוצה עירונית לא תביע את ערכיה גם על המגרש.

מיקי זוהר - היה יו"ר מועדון הכדורסל, צילום: אודי ציטיאט

התגובות בציבור

התגובות נחלקו: היו שראו במהלך ביטוי לאמונה ולערכים, והיו שטענו שמדובר בצעד לא מתאים לקבוצה ציבורית. כך או כך, המהלך הייחודי של קריית גת נשאר חריג בנוף של הספורט הישראלי, שבו כמעט כל שטח פנוי על חולצה מוקדש לפרסום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שנתיים שיחקה קבוצת הכדורסל של קריית גת בליגת העל עם אותה חסות יוצאת דופן, אך הפסוק שעל החולצות אולי לא הציל אותה מירידה חזרה לליגה הלאומית. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...