עופר ינאי עם אוהדי הפועל ת"א | צילום: אלן שיבר

האם יש סיכוי לסולחה בין עופר ינאי לאוהדי הפועל תל אביב?

העיתונאי והאוהד אור הלר בטוח: "המצב פתיר, כולם רוצים את טובת הקבוצה" • תומי וייזר, שמחרים את המשחקים, חושב ש"כל עוד הבעלים הנוכחי בראש המערכת, זה לא יסתדר" • רגע לפני חזרת היורוליג לישראל, בדקנו עד כמה עמוק הסכסוך האדום

מה שקורה בקבוצת הכדורסל של הפועל תל אביב בשנים האחרונות בהחלט נוגד את חוקי הטבע. הרי בעולם מתוקן, כל קבוצה רק מחכה לרגע בו יגיע אליה בעלים שיהיה מוכן להשקיע בה ערמות של כסף, וייתן את כל כולו על מנת לקחת אותה למקומות הגבוהים ביותר שניתן לדמיין.

בעולם מתוקן, קבוצה שדשדשה בליגה המקומית במשך עשרות שנים ולפתע זוכה ביורוקאפ ומגיעה במהירות הבזק גם למקום הראשון ביורוליג, נכון לכתיבת שורות אלו, אמורה להיות בשיא שלה. אבל זו לא המציאות של האדומים.

במקרה של הפועל תל אביב, קבוצה בה עמותת האוהדים הייתה הדומיננטית ביותר במשך שנים – הסיפור הוא אחר לגמרי. מאז שעופר ינאי רכש את המועדון והפך למחזיק המניות הגדול ביותר בקבוצה, הוא והאוהדים נתקלו בהמון מחלוקות - ובראשן כמובן הפיכת היכל מנורה מבטחים, לפחות זמנית, לאולם הביתי של המועדון.

מתוך חשבון הטוויטר של העיתונאי @PabloIniesta14

ההידרדרות הייתה מהירה, ומחאה שהחלה בהחלטה של האולטראס לא להגיע למשחקים בהיכל מנורה, הגיעה לרמה בה הם ועוד אוהדים רבים לא מוכנים לשוב למשחקי הקבוצה – כל עוד עופר ינאי הוא הבעלים שלה.

במועדון בטוחים: האיחוד אפשרי

השאלה הנשאלת כעת, היא האם יש דרך, בטח לאור ההצלחה חסרת התקדים והחזרה של משחקי היורוליג לארץ בדצמבר הקרוב, לאחות את הקרע בין הבעלים שמשקיע כל כך הרבה בקבוצה, לבין האוהדים? לשאלה זו יש מספר תשובות, גם אופטימיות.

בגזרת המועדון משוכנעים כי האיחוד אפשרי והכרחי: "אנחנו מייחלים לראות את כל הקהל האדום מאוחד איתנו. ברור לכולם שיש משקעים לא פשוטים, ואנחנו פועלים במלוא המרץ כדי לשפר ולתקן. אנחנו יוזמים שיחות ופגישות עם אוהדים, במטרה לשמוע את קולם ולהוביל תהליך של תיקון, קירוב ופיוס", נמסר ל"ישראל היום".

אוהדי הפועל תל אביב במנורה מבטחים. הרוב יחזור בקרוב?, צילום: אלן שיבר

"יש כאן מצב עצוב מאוד"

לא רק במועדון מאמינים במציאת פתרון. אור הלר הוא עיתונאי, מגיש טלוויזיה וכתב צבאי, אך לא פחות מכך – אוהד הקבוצה. "יש כאן מצב באמת מאוד עצוב", אומר הלר ל"ישראל היום", "כשהייתי עם המשפחה במשחק ביתי מול נס ציונה, היו לדעתי 2000 אוהדים בערך. זה חבל, זה עצוב בלב וזה לא מגיע לקבוצה ולשחקנים. נהיה כאן מסלול התנגשות שצריך לפתור אותו".

"אני תמיד מאמין בהידברות ובשיחות, ולכן לדעתי המצב פתיר", המשיך ואמר הלר, כשהוא משוכנע שהפועל תל אביב היא הרבה מעל לכל מחלוקת: "בסופו של דבר כולם רוצים לטובת הפועל. כולם צריכים לזכור שבעלים באים ובעלים והולכים – אבל המועדון נשאר".

אף אחד שבא לעודד ולראות כדורסל לא בא בשביל בעלים כזה או אחר. אתה בא בשביל הסמל, המורשת, הקבוצה, העידוד והשחקנים, בדגש על הישראלים. אני חושב שהרוב המוחלט של האוהדים היו רוצים לראות הושטת יד הדדית, ו'ירידה מהעצים' לשם העונה ההיסטורית שכבר מתקיימת – ויכולה להיות גדולה עוד יותר".

אור הלר. עיתונאי, אוהד ואופטימיסט, צילום: אורן בן חקון

"בשביל עופר ינאי הפועל זה כסף"

למרות זאת, למטבע יש שני צדדים – ולא הכל פשוט כמו שזה נשמע. תומי וייזר, אוהד הפועל תל אביב מגיל 8 ומנוי קבוע ביציע, הפסיק להגיע למשחקים אחרי המעבר להיכל מנורה, ויש לו הסבר פשוט. "אני לא מאמין שיש כרגע אופק לשיפור. בסוף, זה נופל על הנושא הגדול של יד אליהו ועל כך שאין אופק בעניין שיפוץ הדרייב אין עליו דובר רבות.

"אבל בנוסף לזה חשוב להתייחס גם לגישה. עופר ינאי מעוניין בקבוצה שהיא מותג, הוא רוצה אוהדים רגועים שמוחאים כפיים כמו ב-NBA, ולעשות פה מוצר לכל המשפחה. בשבילו הפועל תל אביב זה כסף.

"אני חושב שזה יכול היה לעבוד כמעט בכל קבוצה אחרת מלבד הפועל, כי זה לא הקטע של הפועל כמועדון – בהפועל זה קודם כל האוהדים. אנחנו קהילה, אנחנו אנשים ואנחנו מעוניינים בהצלחת הקבוצה כמובן, אבל לא במנותק בשמירה על הזהות והערכים שמאפיינים אותנו בתור 'האופוזיציה' לשלטון הצהוב ששלט פה 50 שנה".

תומי מסכם: "כל עוד אנחנו משחקים בהיכל מנורה, אני לא אהיה יכול להיות מחובר כמו שהרגשתי לפני המעבר לשם. בדרייב אין התחושה הייתה שהשחקנים נלחמים ומשחקים בשבילנו, היום כולם שכירי חרב".

הפועל תל אביב מול ברצלונה ביורוליג. הפכה לקבוצה של שכירי חרב?, צילום: Getty Images

"אין שני לקהל של הפועל"

כשהיא עומדת על מאזן מדהים של 1:5 בעונת הבכורה שלה ביורוליג, מזנקת בתחזיות ההימורים, מעוררת הדים באירופה וכבר הספיקה לגבור על מועדוני פאר בעלי מסורת ארוכת שנים במפעל הבכיר באירופה, כמו ברצלונה ואנאדולו אפס – הפועל תל אביב ממשיכה לכוון למעלה.

היא מחזיקה באחד הסגלים הנוצצים ביורוליג, יש שיגידו שאפילו הנוצץ ביותר, ואין בכלל שאלה לגבי הפוטנציאל שלה בעונות הקרובות, פוטנציאל שאמור להפוך לממש ולהתעצם משמעותית עם חזרת האוהדים למשחקים, בעיקר למנורה מבטחים.

גם במועדון האדום מבינים זאת היטב, והעבירו מסר מפייס: "אין שני לקהל של הפועל - האוהדים שלנו הם הלב והכוח שמניעים את המועדון כבר שנים. עם פתיחת משחקי הליגה הישראלית ולקראת חזרתם הצפויה של משחקי היורוליג לישראל - אין דבר שנרצה יותר מלראות את היציעים שוב נצבעים באדום".

"אתה רואה את הפוטנציאל בקבוצת כדורגל", הוסיף ואמר הלר. "מגיעים 21,000 איש לאצטדיון – אז אתה מבין לבד את הפוטנציאל המדהים שיש להפועל. חבל שבגלל כעסים ואי הבנות הדברים האלה לא מתממשים גם בכדורסל. הייתי רוצה לראות את כולם באים, אני אוהב את כל הקהל של הפועל - מכל מין, סוג וצבע, הייתי רוצה לראות את כולם באים לדחוף את הקבוצה".

עופר ינאי. משווע לפיתרון מול הקהל, צילום: אלן שיבר

שלא תטעו, גם תומי מעוניין בהצלחת הקבוצה – אבל בדרך שונה: "בסוף אין אפס, זה ספורט ואנחנו רוצים להצליח, ברגע שמגיע מישהו ששם כסף ורוצה לקדם את הקבוצה אז אני בעד, ואני מאמין שככה גם 99% מהאוהדים.

"הבעיה מתחילה שהכסף הופך למעין עיוורון וזה לא מתאים ל-DNA של הקבוצה הזאת. במיוחד קבוצת הכדורסל שהיא קבוצת אוהדים שקמה על חורבות אוסישקין. מדובר בנקודה מאוד כואבת להרבה מאוד מהאוהדים. ההשקעה של עופר ינאי מבורכת בעיני, אבל זה לא בא על חשבון דברים אחרים.

"בסוף הפועל תל אביב זו קבוצה שמבוססת על הקהל שלה. זו הרוח החיה, זה כל מה שיש לנו. זה האיש עם הפטיש והמגל. אנחנו האוהדים, זו קהילה שמאוד מחוברת לקבוצה שלה, אתה רואה את זה גם בכדורגל. לצערי כל עוד עופר ינאי הוא ראש המערכת ואין התקדמות בנושא השיפוץ אני לא רואה איך זה מסתדר. לצערי הרב אני אומר את זה, כי הייתי מאוד רוצה לחזור ליציע של קבוצת הכדורסל".

רק כ-2,000 אוהדי הפועל הגיעו למשחק הבית האחרון, צילום: אלן שיבר

המפתח לפיוס

אז האם פיוס שכזה יכול באמת לקרות? כנראה שזה תלוי בלא מעט "הורדת אגו", גם מצד האוהדים וגם מצד הבעלים, עופר ינאי, שכבר החל לפעול. חוץ מזה, כנראה שנותר לחכות, לצפות ולקוות שכולם יבינו מה הדבר השוב ביותר – בטח במדינה כמו שלנו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אור הלר סיכם זאת בצורה מושלמת: "צריך להשכין שלום בין שני הצדדים. בסוף, האופי של הקבוצה נקבע בזכות האוהדים שלה. הרבה אנשים אומרים שעכשיו הפועל תל אביב היא 'קבוצה של עשירים', אבל אם אתם האוהדים שמגיעים עם חולצות שמגיעים עם חולצות של אריק איינשטיין או עם חולצות של החללים אוהדי הקבוצה – אז זו אותה קבוצה, אותו אתוס ואותה מורשת. ועכשיו? הכדור בידיים של האוהדים".

כדאי להכיר