רומן סורקין. צילום: EPA

חלום ה-NBA של רומן סורקין תלוי במכבי תל אביב - וזו יכולה להיות בעיה

לגבוה הישראלי אין יותר מדי תקדימים להיאחז בהם, בניסיון להגשים את חלום הליגה הטובה בעולם • מקצועית הוא ראוי ואף מבוקש, אבל הגיל והחוזה אצל מחזיקת גביע המדינה יהוו משוכה שנראית גבוהה מדי • "זה לא מאוחר מדי", קובע שחקן העבר ליאור אליהו

מה שהיורוליג לא עשה, עשתה אליפות אירופה. ההופעה של רומן סורקין ביורובאסקט הבליטה את הדומיננטיות שלו, ואיתה הגיעה גם ההתעניינות הגדולה מהליגה הטובה בעולם. נראה שכיום כמעט ויש קונצנזוס שסורקין מסוגל לשחק ב־NBA, הבעיה היא שהנושא החוזי שלו מורכב.

סורקין עשה אליפות מעולה והתקרב צעד משמעותי לחלום הגדול. הוא קלע 16.5 נקודות, קטף 6 ריבאונדים, וקלע 7 שלשות במהלך הטורניר. סורקין כבר ניסה לפרוץ ל־NBA. בקיץ שעבר הוא שיחק בליגת הקיץ במדי גולדן סטייט, אך לא קיבל חוזה. היום המצב שונה לגמרי. אילו היה שחקן חופשי, ייתכן מאוד שכבר היה משיג חוזה באחת הקבוצות.

בקיץ הקודם הוא חתם על חוזה לחמש שנים במכבי תל אביב, במסגרתו הוא מרוויח כ־900 אלף דולר לעונה. באותה עת זה נראה כשכר גבוה, אך לנוכח היכולת שלו העונה ביורוליג וביורובאסקט, כבר די ברור שמדובר במחיר מציאה. אם היה חופשי, סורקין ככל הנראה שווה לפחות 50% יותר בשכרו.

רומן סורקין, צילום: אלן שיבר

"קצת יותר פיזיות, והוא שחקן של 20 מיליון דולר"

שחקן העבר ליאור אליהו, שנבחר במקום ה־44 בדראפט 2006, בטוח מאוד ביכולת של סורקין להשתייך לליגה של הגדולים בשיחה עם "ישראל היום": "רומן היה מהגבוהים הבולטים באליפות. הוא ביסס את מעמדו כגבוה מוביל. ראיתי שם לא מעט שחקני NBA שהוא עמד מולם יפה מאוד, וכאלה שהוא אף היה טוב מהם.

"הוא שיחק באליפות 30 דקות למשחק, והיה לו הרבה זמן להראות את עצמו. הסך הכל שלו היה מצוין. היו לו נתונים סטטיסטיים מעולים. היכולת שלו לא מפתיעה אותי בכלל".

ג'יילן הורד חוגג עם רומן סורקין, צילום: מאור אלקסלסי

האם הוא יכול לשחק ב־NBA?
"כן. הוא מתאים. מה חסר לו? יש לו את כל החבילה, כולל הקליעה לשלוש, שזה דבר שהוא משפר כל הזמן. אני לא אומר שהוא יהיה שחקן חמישייה שיקלע 15 נקודות וייקח 10 ריבאונדים, אבל הוא בהחלט יכול לשחק שם 18–20 דקות, לקלוע 10 נקודות ולקחת 6–7 ריבאונדים".

האם הוא מספיק חזק פיזית לרמות האלה?
"אם הוא היה עוד יותר פיזי, הוא היה שחקן של 20 מיליון דולר. סורקין בהחלט יכול להיות שחקן משלים בליגה הזו, וזו תהיה חוויה אדירה בשבילו. מבחינת הגיל (29), זה קצת מאוחר, אבל לא מאוחר מדי. יש לו בהחלט 4–5 שנים טובות לתת שם".

ניב רסקין וליאור אליהו, צילום: אלן שיבר

גם ג'יילן הורד, חברו לקבוצה ומי ששיחק מולו ביורובאסקט, בטוח ביכולות של סורקין להשתלב בליגה: "ללא ספק הוא יכול לשחק ב־NBA. יש לו את הכישרון לשחק שם, והוא יכול לעשות את זה בקלות לדעתי", אמר השחקן הצרפתי ל"ישראל היום" במהלך אליפות אירופה.

המכשול: החוזה במכבי תל אביב

העניין החוזי של סורקין עשוי למנוע ממנו מימוש מיידי של השאיפה הגדולה שלו. אמנם יש לו סעיף יציאה במחיר סביר, כחצי מיליון דולר, אך הוא תקף בכל קיץ רק עד סוף יולי. נכון לעכשיו, זה כבר לא בידיים שלו. כעת הוא תלוי ברצונה הטוב של מכבי לשחררו, מה שסביר להניח ייתקל בהתנגדות גדולה.

השאיפות של רומן ברורות: ה-NBA היא החלום הגדול שלו. השאלה היא מה יקרה לו מבחינה מנטלית אם ייאלץ להמשיך ללבוש צהוב, בידיעה שיכול היה להגשים את החלום בליגה של הגדולים.

רומן סורקין וג'יילן הורד, צילום: אלן שיבר

האופציות ב-NBA

על פי דיווח של העיתונאי איאן בגלי, שלוש קבוצות NBA הביעו עניין בסורקין: פורטלנד טרייל בלייזרס, ניו יורק ניקס ומיאמי היט. על פניו, הקבוצה של דני אבדיה די עמוסה בעמדות האלה עם דונובן קלינגן, רוברט וויליאמס ויאנג האנסן הסיני שנבחר בדראפט. אצל מיאמי היט, לבאם אדבאיו (הגבוה המוביל) יש גיבוי לא רע בדמות קלאל ווארה, ולדיסלב גולדין הרוסי שרק חתם על חוזה ראשון בליגה וניקולה יוביץ' הסרבי. ולכן, האופציה שמסתמנת כריאלית ביותר היא הניקס.

לפי הדיווחים, בקבוצה מהתפוח הגדול מחפשים באופן אקטיבי שחקן בעמדות 4 ו-5, וייתכן ששחקן כמו סורקין יכול להיות סיכון מחושב יחסית ביחס להיצע בשוק. הקו הקדמי של הניקס כולל כיום את קארל-אנתוני טאונס, מיטשל רובינסון, והסנטר הצעיר אריאל הוקפורטי (שחקן שנה שנייה שעדיין לא הוכיח את עצמו). הדבר משאיר את הסגל מעט דל בעמדות הפנים, במיוחד במקרה של פציעות (מה שקרה לרובינסון לא אחת בקריירה) ובכך פותח פתח לסורקין להשתלב כשחקן רוטציה.

רומן סורקין, צילום: אלן שיבר

גם מבחינה חוזית הניקס נמצאים בסיטואציה אידיאלית: כ־3.7 מיליון דולר מתחת לרף של תקרת השכר השנייה, מה שמאפשר גמישות להחתים שחקן נוסף שנבחר בסיבוב השני של הדראפט או שחקן מחוץ לליגה – כמו הישראלי.

לסורקין אין יותר מדי תקדימים להיאחז בהם מהשנים האחרונות. המעברים הטריים ביותר מהיורוליג ל-NBA בגיל מאוחר יחסית, היו של וסיליה מיציץ' וסשה וזנקוב, שקיבלו חוזים גדולים באוקלהומה וסקרמנטו בקיץ של 2024. בניגוד לסורקין, שני אלו עברו לארה"ב במעמד של כוכבי על באירופה, אבל חזרו די מהר ליבשת הישנה אחרי שלא באמת הצליחו להשתלב בליגה.

אז אופטימיות לגבי סיכויי ההצלחה שלו בליגה סורקין לא יכול לשאוב מהמקרים האלו, אבל עם חוזה של 6 מיליון דולר לעונה מעופר ינאי – אי אפשר לומר שמיציץ' חזר עם הזנב בין הרגליים. גם לא וזנקוב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
וסיליה מיציץ', צילום: FIBA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...