לאחר שסיימה את שלב הבתים באליפות אירופה במקום הרביעי עם מאזן 2:3, נבחרת ישראל תעלה מחר (ראשון) לראשונה ביורובאסקט על הפרקט בריגה ארנה ותפגוש את נבחרת יוון למשחק על כל הקופה בשמינית גמר הטורניר, עשור לאחר ההופעה הישראלית האחרונה במעמד זה.
מבט אל ספרי ההיסטוריה מלמד כי הניצחון הישראלי האחרון מול יוון במשחק רשמי היה בשנת 1993. 500 אוהדים יוונים צפויים לעשות את הדרך לבירת לטביה, כאשר במחנה היווני מודעים להיותם פייבוריטים ונאלצים להתמודד עם הלחץ. בשיחה עם ״ישראל היום״ מריגה מתאר העיתונאי היווני כריסטוס תסאלטס את התחושות במדינה ובנבחרת לקראת המשחק.
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
איך האוהדים ביוון רואים את יחסי הכוחות נגד נבחרת ישראל?
״האוהדים ביוון אופטימיים. מבחינתם נבחרת ישראל היא לא מעצמה כמו נבחרת צרפת או קבוצה של כוכב על אחד כמו סלובניה. הם יודעים שישראל היא נבחרת טובה, אבל הם מאמינים בנבחרת יוון הקיץ. הסיבה העיקרית לכך היא יאניס אנטטוקומפו והיכולת שלו״.
לעומתם, בנבחרת יוון מתייחסים ברצינות לאתגר עומד מולם?
״כמובן. בעיניי, לישראל יש סגל עמוק עם לפחות 9 שחקנים מרכזיים. למען האמת, העדפתי לקבל את סלובניה כיריבה בשמינית הגמר כי האמנתי שיוון הרבה יותר טובים מהם. ישראל עמוקה יותר מסלובניה אז אני מצפה למשחק מאוד קשה ליוון. זה יהיה קרב של 40 דקות״.
איך מתייחסים בנבחרת יוון לדני אבדיה בהכנות למשחק?
״בנבחרת יוון רואים בדני אבדיה כראש הנחש של ישראל וכמנהיג המרכזי. מובן מאליו והם גם אומרים שישראל היא לא רק אבדיה, אבל כולם יודעים שהוא השחקן הראשי והשחקן שצריך להאט, בשביל לעשות צעד ענק כדי להתקדם לרבע הגמר. אבדיה יהיה בראש סדר העדיפויות בהגנה של הקבוצה, מה שאומר שהרבה תוכניות הגנה יתאימו למשחק שלו״.


