נבחרת ישראל תפגוש הערב (18:00) את סלובניה במשחק שיקבע באיזה מקום תסיים בבית המוקדמות ביורובאסקט 2025 - ואיזו יריבה תפגוש בשמינית הגמר. אבל בסלובניה, איך לא, מתעסקים גם בסוגיית הפוליטיות, ובלגיטימציה של ישראל להשתתף באליפות אירופה.
"לא נכון לערבב פוליטיקה וספורט" אמר שחקן נבחרת סלובניה, גרגור גרובט לפני המשחק הגורלי, והבהיר כי הוא וחבריו רוצים להתרכז אך ורק במה שקורה על הפרקט.
אוהדי נבחרת ישראל חוגגים העפלה לשמינית גמר אליפות אירופה בכדורסל // תומר גבעתי
"המצב הזה בהחלט לא שייך לעולם הספורט, אבל ברור שאי אפשר להתעלם ממנו. בסופו של דבר, כולנו רוצים לשמור על פייר פליי, ואני מאמין שגם על המגרש שתי הנבחרות יראו את הפנים האמיתיות שלהן. שתנצח הקבוצה הטובה יותר.
"אנחנו יודעים מה קורה בעולם, אי אפשר להישאר אדישים לחדשות האלה. כל מה שאנחנו יכולים לקוות לו הוא שלום. לגבי נושא הלחיצות ידיים, נעשה הכל בצורה רגילה לחלוטין, כפי שסיכמנו בינינו בקבוצה" אמר השחקן הוותיק.
בשבועות האחרונים עוררה סערה התנהלות נבחרת הכדורעף של סלובניה, שסירבה ללחוץ ידיים עם נבחרת ישראלית, מה שעורר שלל תגובות. "לא דיברנו על זה בכלל, שיחקנו נגד ישראל כבר בפברואר והכול היה רגיל. אני מאמין שכך יהיה גם עכשיו", אישר השחקן.
המשימה של הסלובנים
המשחק מול ישראל קריטי לסלובנים במאבק על לפחות המקום השלישי בבית. סלובניה מגיעה לאחר ניצחונות על איסלנד ובלגיה, אך הפסידה במשחקי הפתיחה לפולין ולצרפת. עד היום סלובניה מעולם לא ניצחה את ישראל באליפויות אירופה. שלושת המפגשים הקודמים הסתיימו בניצחונות ישראליים, האחרון שבהם לפני 22 שנה.
לגבי המשחק אמר גרובט: "אנחנו יודעים שלא השגנו עדיין שום דבר. מחכה לנו משחק מול נבחרת חזקה מאוד, שניצחה גם את צרפת. אם לא נהיה אגרסיביים ונכוון את המכה הראשונה במשחק, אנחנו עלולים להסתבך".
סלובניה מתכוונת להתמודד עם היתרון הפיזי של ישראל באמצעות משחק קבוצתי: "אנחנו אולי לא דומיננטיים פיזית כמוהם, אבל ננסה למשוך את המשחק לכיוון שלנו דרך עבודת צוות, הסביר גורבט. "אנחנו יודעים איפה הסכנות שלהם – במיוחד השלישייה של אבדיה, סורקין ומדר. אלה שחקנים איכותיים מאוד, אבל אני מאמין שאם נשחק הגנה קבוצתית חזקה, נוכל להגביל אותם ולנצח".

