"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בונה קבוצה וחצי: מסקנות ממסע הרכש של הפועל תל אביב

לא מעט דיבורים נשמעו לאחרונה על כך שהאדומים שוקלים ליישם את הרעיון שמכבי תל אביב לא הצליחה להוציא לפועל בעבר • גם אם לא יוקמו שתי קבוצות בסופו של דבר, לרשות דימיטריס איטודיס יעמוד סגל רחב ויקר בצורה חסרת תקדים • כדי לעמוד במטרה המוצהרת: פלייאוף יורוליג, הפועל תצטרך לבצע עוד כמה מהלכים

,עודכן
0השמעה

ההנפה של הפועל תל אביב

לא מעט דיבורים נשמעו לאחרונה על כך שהפועל תל אביבשוקלת ליישם את הרעיון שמכבי תל אביב לא הצליחה להוציא לפועל בעבר – הקמת שתי קבוצות נפרדות: אחת ליורוליג ואחת לליגת העל.

הרעיון עלה בעקבות ריבוי הדיווחים על שחקנים שסיכמו או מועמדים להצטרף, וגם על רקע האפשרות שניתנה לזרים החדשים שלא להגיע לישראל ולהישאר בסופיה, אם יחששו מהמצב הביטחוני. בנוסף, הרעיון להצטרף לליגה האדריאטית שנדון לאחרונה, הוסיף שמן למדורת הספקולציות סביב האפשרות של "הפועל א'" ו"הפועל ב'".

ההערכה היא שבסופו של דבר לא יוקמו בפועל שתי קבוצות, אך תהיה מעין "קבוצה וחצי". אם בעונה שעברה המאמן דימיטריס איטודיס ביקש סגל של 15 שחקנים, נראה שבעונה הקרובה יעמוד לרשותו סגל של 18 שחקנים. זה לא אומר שתי קבוצות נפרדות, אבל בהחלט מרמז על כך שיהיו שחקנים שישחקו רק בליגה ולא ישתלבו ביורוליג.

דימיטריס איטודיס וסטפנוס דדאס,צילום: אלן שיבר

מלבד אלייז'ה בראיינט, דניאל אוטורו, טאי אודיאסה ואיתי שגב שחתמו בהפועל. קולין מלקולם וטיילר אניס כבר סיכמו, אך טרם הוכרזו רשמית. על פי ההערכות, יישארו בקבוצה 8–9 שחקנים מהסגל הקודם, מה שאומר שיש צורך בעוד כ-7 החתמות נוספות או בהכרזה על כאלה שכבר סיכמו. מספר הזרים בקבוצה צפוי לעמוד על 10–11. הסנטר הברזילאי ברונו קאבוקלו נמצא עדיין תחת סימן שאלה בנוגע להמשך דרכו במועדון.

מספרים חסרי תקדים

בסגל המתהווה יהיו לפחות שבעה שחקנים שישתכרו בשבע ספרות (בדולרים), מספר נדיר מאוד גם בקנה מידה אירופי. תקציב המועדון, על פי הפרסומים, צפוי לעמוד על כ-160 מיליון שקלים – מה שממקם אותו בצמרת קבוצות היורוליג. גם גודל הסגל, היקף ההשקעה ומספר הזרים – מציבים את הפועל תל אביב בסטנדרטים שטרם נראו בישראל.

ומהכמות – לאיכות. לא מעט שמות גדולים עלו במהלך העונה החולפת כמועמדים לקבוצה: מגרשון יאבוסלה, דרך וסילייה מיציץ', ועד טורניקה שנגליה וצ'ימה מונקה. אמנם אף אחד מהם עדיין לא חתם, אך מיציץ' עוד בתמונה. הקבוצה פתחה את חלון ההעברות עם שתי החתמות משמעותיות – אלייז'ה בראיינט ודן אוטורו מאנאדולו אפס, שניהם על חוזים גבוהים של כ-2 מיליון יורו לעונה. אין ספק שהפועל תל אביב משלמת "מס" גם על רקע המצב הביטחוני וגם בשל היותה קבוצה חדשה בזירה האירופית הבכירה.

וסיליה מיציץ',צילום: FIBA

מדובר בנקודת פתיחה טובה – אך לא מספקת. להפועל תל אביב יש מטרה ברורה: להעפיל לפלייאוף היורוליג בעונה הקרובה. לשם כך, יהיה עליה לבנות סגל סופר-איכותי. למרות ההתעצמות המרשימה, עדיין ישנן עמדות שדורשות חיזוק.

למשל, עמדת הרכז. ליד ים מדר אמור להצטרף רכז נוסף ברמה גבוהה. אם אכן יהיה זה מיציץ', הקבוצה תוכל לרשום הצלחה גדולה. לעומת זאת, אם מדובר רק בטיילר אניס או כריס ג'ונס – או שניהם – ייתכן שזה לא יספיק מבחינה איכותית.

טיילר אניס,צילום: אודי ציטיאט

בעמדת הסנטר יש כרגע לא פחות מארבעה שחקנים – אוטורו, שגב, אודיאסה וג'ונתן מוטלי – אולי יותר מדי? מנגד, אחת ההחתמות המרכזיות שעדיין לא בוצעה היא בעמדת הפאוור פורוורד (עמדה 4), שם צפויה החתמה משמעותית שתשלים את הפאזל של איטודיס. התקוות לצרף את פיליפ פטרושב כנראה לא יתממשו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לסיכום, הפועל תל אביב נמצאת בכותרות זה תקופה ארוכה, עם שורה של שמות ומועמדים – אך מלאכת הבנייה של הקבוצה לעונת היורוליג הקרובה עדיין לא הסתיימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר