מכבי תל אביב השלימה היום (חמישי) את הרכש הראשון לקראת עונת 2025/26 כשהחתימה את גור לביא, השחקן הישראלי המצטיין של העונה החולפת בליגת ווינר סל, שחווה פריצה מסחררת בהפועל גלבוע גליל וכעת זכה לקפיצת המדרגה והצטרף לאלופה בחוזה לשלוש שנים.
"מאז שהגעתי למועדון אני אומר שמכבי חייבת שיהיו אצלה השחקנים הישראלים הכי טובים בליגה. זה מה שהיה בעבר ומה שיהיה בעתיד", הבהיר הג'נרל מנג'ר קלאודיו קולדבלה. "לביא הוא חלק מהפילוסופיה הזאת. הוא עדיין צעיר, אבל כבר שחקן מנוסה עם מקום רב לצמוח. הוא מגיע מעונה שבה הוא היה שחקן מצטיין בליגה ואנחנו שמחים מאוד שהוא איתנו בחוזה לטווח ארוך".
"גור שחקן צעיר ומוכשר שמגיע אחרי עונת פריצה מרשימה ומביא איתו אנרגיות, רעב להצלחה ורב-גוניות בעמדות הפורוורד", אמר עליו המאמן עודד קטש. "אנחנו בטוחים שהוא ישתלב היטב במועדון ויתרום לנו רבות בליגה וביורוליג. גור הוא חלק מהעתיד של הכדורסל הישראלי ואנחנו נרגשים שהוא מצטרף אלינו".
"אני מאושר להצטרף למועדון המפואר והטוב בארץ וללא ספק מהמפוארים באירופה, מכבי ת"א", אמר לביא לאחר החתימה. "אני כבר לא יכול לחכות לשתף פעולה עם הצוות, השחקנים והקהל, ולעמוד במטרות שלנו. במיוחד בימים כאלה, זאת תהיה גאווה גדולה ללבוש את הגופיה הצהובה-כחולה ולייצג את מכבי באירופה, וכמובן בליגה שלנו כאן".
לביא בן ה-24 התחיל את הקריירה בהפועל חיפה, הושאל לעירוני קריית אתא וסייע לה לעלות לליגת העל, תוך שהוא נבחר לתגלית העונה בלאומית. שב לחיפה ובעונה האחרונה פרח במדי הפועל גלבוע/גליל, כשבעונה הסדירה להט עם 15.2 נקודות (59.1% לשתיים, 50% לשלוש), 7.5 ריבאונדים, 2.2 אסיסטים ו-1.5 חטיפות ב-30 דקות בממוצע למשחק.
ברבע גמר הפלייאוף, שלב בו שיחקה קבוצתו מול הפועל ת"א, סיפק 17.8 נק' ב-81.5% לשתיים ו-50% מעבר לקשת והוריד 4.5 כדורים חוזרים לערב. הוא נבחר לחמישיית העונה בליגה והוכתר כישראלי המצטיין וכשחקן המשתפר. לאחרונה זומן לסגל המורחב של נבחרת ישראל לקראת אליפות אירופה.
במקביל, הצהובים מנהלים משא ומתן עם קולין מלקולם, הפורוורד ששיחק בפריז באסקט. כבר לפני כשבועיים וחצי דווח ביוון שהאמריקני מועמד לצהובים וצוין שהם יתחרו עם קבוצות נוספות ביורוליג על שירותיו.
כזכור, גם בקיץ הקודם הפורוורד סומן כמחליף אפשרי לבונזי קולסון, ואף היה קרוב לסיכום בקבוצה - אך לבסוף השחקן החליט להישאר חלק מהקבוצה של טיאגו ספליטר, שהייתה אחת ההפתעות הגדולות באירופה.
בעונה החולפת הוא העמיד ממוצעים של נקודות, 2.5 ריבאונדים ו-1.2 אסיסטים ביורוליג, תוך כדי שהוא קולע ב-32.7% מעבר לקשת. בליגה הצרפתית המספרים שלו משתפרים ל-10.6 נקודות, 3.4 ריבאונדים ו-1.2 אסיסטים.


