אחרי מחצית ראשונה בינונית, מכבי תל אביב ידעה להשתחרר ולנצח את עירוני קריית אתא 80:83 במשחקה האחרון בעונה הסדירה. הבונוס: הצהובים הבטיחו לעצמם את המקום הראשון להמשך הדרך, ואיתו את יתרון הביתיות בפלייאוף, יתרון שיכול לעשות את ההבדל בקרב על האליפות.
כאמור, המשחק נפתח בצורה לא טובה מבחינת הקבוצה של עודד קטש. ההגנה לא עבדה, ספגה 27 נקודות בתום הרבע הראשון, ולמחצית ירדו שתי הקבוצות עם התוצאה המפתיעה, 43:48 לאורחים מקריית אתא. עם זאת, לאחר ההפסקה הגיעו הבדלי הרמות לידי ביטוי.
מכבי, בהובלתו של רוקאס יוקובאיטיס (23 נקודות) לחצה על הגז, ניצחה את הרבע השלישי 14:32 וסגרה למעשה את הסיפור, בדרך לרבע רביעי שהפך לגארבג' טיים. גם ניסיון קאמבק רגעי של קריית אתא נבלם מהר מאוד, למרות 26 נקודות של קיאנדרה קוק.
קלעו למכבי תל אביב: רוקאס יוקובאיטיס 23 נקודות, ליוואי רנדולף 18, רומן סורקין 15, ג'יילן הורד 11, טרביון וויליאמס 10, ג'ימי קלארק 8, תמיר בלאט 6, רפי מנקו 2.
קלעו לעירוני קריית אתא: קיאנדרה קוק 26, סילביו דה סוסה 14, ג'יי.ג'יי קפלן 12, יובל לוין 9, ליאם אוריילי 6, יובל שניידרמן 5, כריס סמית' 4.
כאמור, מכבי סיימה ראשונה את העונה הסדירה, ותמונת הפלייאוף כמעט והושלמה. הצהובים ייפגשו בסדרת רבע הגמר את המנצחת בפליי אין שתתפוס את המקום השמיני, והפועל תל אביב (תשלים את משחקיה ביום חמישי) את זו שתעלה מהפליי אין ותסיים במקום השביעי.
שתי סדרות נוספות כבר נקבעו. בראשונה תפגוש השלישית בטבלה, הפועל ירושלים, את השישית בטבלה, מכבי רמת גן. ובני הרצליה הרביעית תפגוש את החמישית הפועל חולון. משחקי הפלייאוף יצאו לדרך בעוד שלושה ימים (שישי).

