מכבי תל אביב נשארה בצד: שיא כל הזמנים ביורוליג נשבר

המפעל הבכיר באירופה הודיע כי שיא הצופים לעונה אחת נשבר גם השנה, ולא התעלמו מכך שהצהובים נאלצו לנדוד מביתם: "הם היו יכולים לקבוע נתון גבוה יותר"• עם למעלה מ-3 צופים וממוצע של יותר מ-10,000, המספרים המלאים בפנים

שחקני מכבי תל אביב. צילום: מאור אלקסלסי

בתקופת הקורונה, אולמות הכדורסל ברחבי אירופה כולה נותרו ריקים או התמלאו באופן חלקי למדי. מאז 7 באוקטובר מכבי תל אביב מתמודדת עם אותה הסיטואציה במשחקי הבית שלה ביורוליג, אך בניגוד לימי המגפה, הפעם הבעיה הזו היא נחלתה בלבד.

ערב פתיחת שלב הפלייאוף, היורוליג הודיעה היום (שלישי) כי בעונה הנוכחית נשבר השיא של מספר הצופים שפקדו את משחקי היורוליג - 3,039,060. מדובר בעונה הרביעית ברציפות בה השיא נשבר, כאשר אשתקד היורוליג חצתה במעט את רף 3 מיליון הצופים. אין ספק כי לולא המלחמה בישראל, היכל מנורה היה מתמלא באוהדים צהובים והנתון היה גבוה אף יותר.

אוהדי מכבי תל אביב, צילום: אלן שיבר

ממוצע הקהל במשחק עלה לשיא של 10,589 אוהדים. זו, אגב, פחות או יותר גם התכולה של ההיכל ביד אליהו. ביורוליג ציינו כי שמונה קבוצות מכרו למעלה מ-90% מהכרטיסים למשחקיהן, בהשוואה לשש בשנה שעברה, והוסיפו: "הנתון הזה היה יכול להיות גבוה עוד יותר, כי מכבי תל אביב נאלצה לנדוד לבלגרד מסיבות חיצוניות ולשחק ללא קהל או עם מעט אוהדים".

לשבע מהקבוצות במפעל היה העונה ממוצע של יותר מ-10,000 צופים במשחקים. בראש ניצבות שתי הקבוצות מבלגרד - פרטיזן והכוכב האדום - עם למעלה מ-18 אלף אוהדים במשחקיהן. כעת אפשר רק לקוות ששתי הנציגות הישראליות במפעל בעונה הבאה - מכבי והפועל תל אביב - יוכלו לארח בארץ ולעזור בשבירת השיא פעם נוספת.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר