"הפועל תל אביב היא המשפחה שלי, עזרתי לבנות שם את השושלת"

ג'ייקובן בראון מתענג על סיפור ההצלחה של האקסית האדומה ומרגיש חלק ממנה • בשיחה עם "ישראל היום" הוא גם שיתף על המשימה הנוכחית החשובה שלו: "הבטחתי לכולם בהפועל עפולה שלא נרד ליגה"

ג'ייקובן בראון . צילום: מאור אלקסלסי

אם נקביל את סיפורה של העונה האחרונה של הפועל תל אביב לסיפורי התנ״ך, הרי שלתפקידו של משה רבנו, מי שהוביל את עם ישראל במדבר שנים רבות אך לא זכה להיכנס לארץ המובטחת, ילוהק הגארד הוותיק ג׳ייקובן בראון.

בראייה היסטורית, ייזכר בראון כאחד השחקנים הגדולים ששיחקו בישראל בעשור האחרון, אחד החלקים החשובים בפאזל של הפועל, ומהשחקנים הראשונים שהובילו לשינוי החשיבה, המעמד והיומרות של הקבוצה האדומה, מחזיקת גביע היורוקאפ הטרייה.

לצערו של הגארד בן ה-35, פציעה בברכו כבר בחודש מרץ 2024, במהלך משחק ההפסד של הקבוצה ברבע גמר היורוקאפ בעונה עברה, גמרה לו את העונה והייתה למעשה משחקו האחרון במדים האדומים.

ג'ייקובן שיחק שלוש עונות בהפועל תל אביב אולם דווקא את המשחק החשוב ביותר של האדומים בעשורים האחרונים - הזכייה ביורוקאפ, זה שכתב פרק חדש בספר ההיסטוריה של האדומים בגלגולם הנוכחי, הוא ראה מביתו החדש שבעפולה. בשיחה עם "ישראל היום" סיפר הגארד האמריקני על החוויה האישית לאחר הישג השיא של האקסית, ההיסטוריה הפרטית שלו וההבטחה שנתן לראשי הפועל עפולה.

"אני שמח בשביל הפועל תל אביב ובשביל החבר׳ה האלה", בראון אומר, "הפועל תל אביב היא המשפחה שלי ואני מרגיש שעזרתי לבנות שם שושלת נהדרת, נועדתי להיות שם. תמכתי בהם לאורך כל סדרת הגמר וידעתי שהם יזכו, לא היה לי ספק לרגע. אני שמח בשביל כל הארגון, בר טימור, תומר גינת, עופר ינאי, ההנהלה, הקהל. זה היה פשוט מדהים".

ג'ייקובן בראון במדי הפועל תל אביב, צילום: עודד קרני

היית שם ועזרתך להפועל לצמוח, עכשיו כשאתה מביט מהצד אתה מרגיש את סגירת המעגל?

"כן, הייתי בעברי סביב הרבה דברים גדולים בכדורסל ובמיוחד בתקופתי בישראל. שיחקתי בהרבה משחקים גדולים, ועכשיו אני מנסה לנקות את המחשבה שלי ולהישאר מרוכז ומפוקס בכאן ובעכשיו".

השיחה בוצעה רגעים ספורים לאחר שבראון וחבריו בהפועל עפולה רשמו ניצחון ביתי חשוב לאחר הארכה ומהפך גדול על הפועל חולון (76:86) והתקרבו להבטחת מקומם בליגת העל לעונה נוספת. בראון נחוש לעשות לעמוד במשימה הזאת.

ג'יי.פי טוקוטו וג'ייקובן בראון מול הפועל חולון, צילום: מאור אלקסלסי

רשמתם ניצחון קריטי, כמה לחץ השתחרר?

"התחושה נהדרת, זה היה משחק קשוח והצלחנו להחזיק מעמד, לשרוד ולחזור כל הדרך עד לניצחון. כל ניצחון מרגיש עבורנו כמו דבר גדול, כי לא ניצחנו הרבה משחקים בתחילת העונה אז עשינו לעצמנו את החיים קשים יותר. עכשיו אנחנו נלחמים על מנת לנסות לתפוס מקום בפלייאוף, זאת המטרה שלנו".

הניצחון הזה השאיר את עפולה בליגת העל?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"יש לנו עוד שני ניצחונות להשיג ונעשה זאת. כשהגעתי להפועל עפולה הבטחתי להנהלה ולחברים לקבוצה שעפולה לא תרד ואני מתכוון לעמוד במשימה, בשביל זה אני פה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר