"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

19:30 ב"ישראל היום": הפועל תל אביב מול ולנסיה במשחק השני בחצי גמר היורוקאפ

האדומים יודעים שאין עוד מקום לטעויות – הפסד יגרור הדחה, ואילו ניצחון ישלח את הסדרה למשחק שלישי ומכריע • איטודיס יהנה מחיזוק לסגל שלו • למעלה מ-1,500 אוהדים צפויים לדחוף את הקבוצה בבולגריה • וגם: בחצ'שהיר רוצה לסגור עניין מול גראן קנאריה (שידור ישיר ב"ישראל היום" החל מ-23:00)

,עודכן
0השמעה
ולנסיה - הפועל תל אביב, המשחק השני בסדרה. צילום: עודד קרני, ולנסיה

הפועל תל אביב ניצבת הערב (שישי, 19:30, שידור חי באתר ובאפליקציית "ישראל היום") מול רגע האמת של העונה האירופית שלה. אחרי ההפסד במשחק הראשון מול ולנסיה, אין עוד מקום לטעויות – רק ניצחון יחזיר את הסדרה למשחק שלישי ומכריע, וישאיר את חלום הגמר והכרטיס ליורוליג בחיים.

המשחק הראשון הציג שני פרצופים של הפועל תל אביב. מצד אחד – פתיחה מרשימה, תוכנית משחק מדויקת והובלה של 10 נקודות בשיא. מצד שני – קריסה ברבע השלישי, ירידה בחדות ובאנרגיות, והחמצה של הזדמנות נדירה לגנוב את הביתיות. זה לא היה משחק רע של הפועל תל אביב, אבל מול קבוצה כמו ולנסיה – "כמעט" פשוט לא מספיק.

כדי להפוך את הסדרה, הפועל תצטרך לייצר יציבות לאורך 40 דקות, תוך שמירה על האינטנסיביות ההגנתית שהייתה בשיא בחצי הראשון. כל שחקן בסגל של איטודיס יצטרך לתרום, אך לא פחות חשוב – הסגל עצמו צפוי לעבור שינוי קל: ברונו קאבוקלו, שלא שותף במשחק הראשון בשל פציעה,צפוי להיות כשיר ולהיכלל בסגל. מנגד, ג’ו רגלנד, שנעדר גם מהמשחק בספרד, צפוי להמשיך להיעדר ולהותיר את ניהול המשחק בידי ים מדר.

צפו בתקציר המשחק הראשון בסדרה

ולנסיה, שמובילה את היורוקאפ ברוב הפרמטרים ההתקפיים, יודעת היטב שהמשחק הזה שונה בתכלית. היא תגיע לאולם שאמנם מרוחק מישראך, אך עוין,מול למעלה מ-1,500 אוהדים אדומים שייצרו אווירה של משחק בית. דווקא שם, במקום שאמור היה להוות יתרון למארחת, הפועל תל אביב יכולה להפוך את המומנטום – אם תשמור על משמעת, אנרגיה ותוכנית משחק ברורה.

שאלה נוספת שתלווה את הערב היא ההרכב של הפועל. האם איטודיס יפתיע עם קומבינציות חדשות כמו בינגהאם ומוטלי יחד? האם קאבוקלו יחזור לרוטציה בהדרגה או ייקבל תפקיד משמעותי יותר? והאם ים מדר, שהיה מצוין במחצית הראשונה של המשחק הראשון, יוכל להוביל גם ברגעי ההכרעה? אלו סימני השאלה – וכמוהם גם ההזדמנויות.

ג'ונתן מוטלי ואיש וויינרייט. יצליחו להפוך את הסדרה?,צילום: הפועל "שלמה" תל אביב

זהו האתגר גדול יותר של הפועל תל אביב העונה – גם מנטלית, גם פיזית. אבל עם ניצחון אחד הערב, הכול נפתח מחדש. משחק שלישי, אם יידרש, ייערך ביום רביעי הבא (2 באפריל, 21:30, ולנסיה) – והחלום האדום יישאר בחיים.

23:00: גראן קנאריה - בחצ'שהיר (שידור ישיר ב"ישראל היום")

גראן קנאריה, מחזיקת הגביע מלפני שנתיים והקבוצה שהדיחה את הפועל ירושלים ברבע הגמר, יודעת שזה הרגע האחרון להציל את העונה האירופית שלה. במשחק הראשון באיסטנבול היא כבר הצליחה לחזור מפיגור של 18 נקודות ולהתקרב עד למרחק של 5 בלבד, אבל בסופו של דבר נכנעה 74:66 לבחצ'שהיר – הפסד שכופה עליה כעת לנצח כדי להישאר בחיים ולכפות משחק שלישי באיים הקנאריים.

צפו בתקציר המשחק הראשון בסדרה

מנגד, בחצ'שהיר מגיעה עם הרבה ביטחון המשיכה להוכיח גם במשחק הראשון בחצי הגמר שמדובר באחת הקבוצות הכי מאומנות במפעל. מרקו סימונוביץ' היה המצטיין במשחק הראשון עם תרומה בשני צדי המגרש, והפעם יקווה לקבל עזרה גם מג'יילין סמית', שלא היה דומיננטי מספיק במשחק הראשון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הנוסחה ברורה: ניצחון נוסף – ובחצ'שהיר עולה לגמר. הפסד – והכול יועתק למשחק שלישי לוהט ביום רביעי בטורקיה. עם הלחץ, האווירה והיסטוריית המפגשים הצמודים בין השתיים, זו צפויה להיות אחת ההתמודדויות הדרמטיות של העונה. המשחק יחל ב־23:00 וישודר בשידור חי ובבלעדיות ב"ישראל היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר