"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זרועות התמנון: הסיבות שהופכות את גיא פלטין ללב של הפועל תל אביב
בזמן שהזרים הנוצצים והישראלים הבכירים מקבלים את מרב תשומת הלב, גיא פלטין גונב את ההצגה בהפועל ת"א עם משחק הגנה משובח • הגארד בן ה־24, שעד לפני שנתיים עוד שיחק בלאומית, הפך ליקיר האוהדים ולחביבו של דימיטריס איטודיס, כשלכולם ברור - הפוטנציאל גבוה בהרבה
Your browser doesn't support iframes

Loading...

19:15: הפועל ת"א - בחצ'שהיר

זרועות התמנון: הסיבות שהופכות את גיא פלטין ללב של הפועל תל אביב

בזמן שהזרים הנוצצים והישראלים הבכירים מקבלים את מרב תשומת הלב, גיא פלטין גונב את ההצגה בהפועל ת"א עם משחק הגנה משובח • הגארד בן ה־24, שעד לפני שנתיים עוד שיחק בלאומית, הפך ליקיר האוהדים ולחביבו של דימיטריס איטודיס, כשלכולם ברור - הפוטנציאל גבוה בהרבה

אבי סגל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

גיא פלטין קנה את מעמדו אצל מאמנו דימיטריס איטודיס כבר במשחק הליגה הראשון של המאמן היווני. בתום הניצחון בגן נר על הפועל גלבוע גליל ציין המאמן שהיה רק כמה ימים בקבוצה את הגישה של השחקן החדש שלו למרות שעלה אחרון מהספסל.

גם השבוע, אחרי הניצחון בגביע על מכבי ר"ג, פלטין היה הראשון שהמאמן ציין. נדמה שאיטודיס משתמש בו כדוגמה לשאר השחקנים איך שחקן צריך לתת את כל־כולו על הפרקט. איטודיס, נכון לעת־עתה, בונה את פלטין כג'וקר שלו, האיש שישנה לו משחקים וייתן דחיפה לקבוצה. בזמן אותו ראיון בגן נר פלטין נחשב שחקן קצה הספסל. היום הוא שחקן רוטציה לגיטימי.

פלטין בן ה־24 הוא סיפור סינדרלה. לפני שנתיים עוד שיחק בליגה הלאומית במדי מכבי ראשל"צ, ועכשיו הוא בקדמת הבמה בקבוצה שמתמודדת על כל התארים. הוא מראה איך בונים קריירה דרך ההגנה. פלטין הוא שחקן עם יכולות הגנה לא שגרתיות. מדובר בתמנון, שחקן עם יכולות חטיפה נדירות, כשאת העונה שעברה סיים עם 2.5 חטיפות למשחק ונבחר לשחקן ההגנה של העונה.

גיא פלטין משגיח על בן שרף במשחק מול אולם, צילום: יורוקאפ

העונה תחת שרון אברהמי בקריית אתא נתנה לו את הדחיפה הגדולה, ובקיץ היה הרכש הישראלי של הפועל ת"א תוך שהוא מגדיל את שכרו ביותר מפי שלושה. על פי ההערכות, הוא משתכר כ־130 אלף דולר. הוא לא בא להיות קישוט בסגל והבין מייד את הדרך שבה יקנה דקות ומעמד. קודם כל זה קרה דרך הליגה, ובהמשך זה הגיע גם עם דקות ביורוקאפ.

השבוע, אחרי חמש חטיפות נגד ר"ג, הוא אמר: "בקבוצה כזו, עם כל כך הרבה כישרון ומטרות בהתקפה, אני חייב להביא משהו אחר. בשביל זה באתי לפה. כיף לעשות את התפקיד הזה. אני אוהב את זה. תמיד מעריכים מאמץ בכל ספורט ובכל ענף".

דימיטריס איטודיס, צילום: מאור אלקסלסי

השיפור מחוץ לקשת

העובדה שהוא משאיר את הכל על המגרש הפכה אותו ליקיר האוהדים, אבל הגארד משפר ומשכלל עוד אלמנט במשחק שלו - הקליעה לשלוש, ובהיבט הזה יש אצלו עלייה דרמטית. הוא כבר לא השחקן שאתה יכול להשאיר חופשי מחוץ לקשת.

העונה יש לו ביטחון רב בזריקה ורואים שהוא עובד על האלמנט הזה במשחק שלו ונראה שהוא אוהב שמאתגרים את הקליעה שלו. בשלושת המפעלים - ליגה, גביע ויורוקאפ - יש לו 21 שלשות מ־44 ניסיונות. בתרגום לאחוזים: 48. מרשים מאוד, בטח כשמסתכלים על הנתון שמראה כי בעונה שעברה היו לו 31% בלבד מחוץ לקשת.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בצד כל המעלות, ברור כי פלטין צריך לעבוד על היכולת לחדור לסל והוא חייב להיכנס יותר לצבע. בכל העונה בליגה הוא לקח רק שתי זריקות ל־2 נקודות. הוא שובר העונה עוד תקרת זכוכית כשהמטרה הבאה - נבחרת ישראל. מעניין יהיה לראות אם היכולת שלו תקנה לו מקום בנבחרת בחלון המשחקים הבא שלה במוקדמות אליפות אירופה בחודש הבא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...