1 זר לו היה נקלע אתמול (שני) להיכל מנורה מבטחים יכול היה לחשוב שמכבי תל אביב הפסידה במשחק הראשון ברבע הגמר ולא ניצחה 56:67 שהעלה אותה ל-0:1 בסדרה.
הצהובים היו מוטרדים מאוד מפציעתו הקשה של דראגן בנדר. הפורוורד הקרואטי נפצע בברכו במהלך הרבע הראשון ולאחר שירד בעזרת חבריו לחדר ההלבשה נסע מיידית לבית החולים שם עבר בדיקת MRI ולאחריה התברר כי קרע את הרצועה הצולבת. המשמעות היא שהשחקן כמובן סיים את העונה וככל הנראה לא יהיה כשיר גם לפתיחת העונה הבאה.
"עצוב מאוד עבור דראגן", אמרו במכבי, "זה רגע קשה עבורנו. מקווים שהוא יחזור מזה חזק פיזית ומנטאלית". חברו הטוב אנטה ז'יז'יץ' סיפר: "בהתחלה לא חשבתי שזה כזה רציני. חשבתי שאולי זו מכה קטנה. הייתי בהלם כששמעתי מה הפציעה. הוא חבר טוב שלי וחלק חשוב מהקבוצה, הוא יהיה חסר לנו עד סיום העונה".
2 במכבי ניצלו את ההזדמנות כדי לתקוף את החוק שנכנס העונה לתוקף ולפיו אין לקבוצה אפשרות להחליף שחקנים זרים במהלך הסדרה. זאת אומרת שאם אות'לו האנטר לא נרשם למשחק הראשון, הוא לא יוכל לשחק גם בשני המשחקים הבאים (אם יהיה צורך).
"תגיד לי אתה מה דעתך על החוק הזה", אמר יאניס ספרופולוס לאחד העיתונאים ששאל אותו בנושא, "זהו חוק לא הוגן. אולי במקרים רגילים זה יכול להיות הוגן שלא לעשות שינויים, אבל כשקורים דברים בלתי צפויים כמו פציעות כאלה צריכים לאפשר לקבוצות להחליף את השחקן". ז'יז'יץ' הוסיף: "אלו החוקים ואין לנו הרבה מה לעשות בנוגע לזה. כל אחד יצטרך להרים עכשיו את הרמה".
הסנטר הקרואטי התייחס לכך שקבוצות מגיעות במוטיבציה גבוהה למשחקים מול קבוצתו: "אנחנו מכבי וכולם רוצים לנצח אותנו, לכן אנחנו צריכים להתאים את האנרגיה אליהם. הליגה הישראלית היא ליגה טובה מאוד, וצריכים לשחק הכי חזק בכל ערב כי אם תזלזל יש ימים שלא תקלע ותפסיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
