1. את השמחה והחיוכים של שחקני הפועל תל אביב ואנשי הקבוצה לאחר הניצחון 75:81 אמש (רביעי) על בשיקטאש אי אפשר היה לפספס. המאמן דני פרנקו ומנהל הקבוצה איתי ברגר שרו בחדר מסיבות העיתונאים הקטן באולם הפיוניר וביציאה ממנו, הבעלים עופר ינאי ואבי זיידנברג הסתובבו מאושרים, וגם הסמנכ"ל מתן קפלן והמנהל המקצועי עידן פלדה נשמו לרווחה. "זה היה ניצחון חשוב מאוד", הם אמרו וידעו למה.
בשיקטאש נחשבת לאחת הקבוצות הטובות במפעל. רק בשבוע שעבר היא עצרה את פריז החזקה על 62 נקודות, בצרפת. גם מול האדומים היא נראתה מצוין ואף הובילה ברוב שלבי המשחק, אבל נכנעה להתעלות של ג'ייקובן בראון בדקות הסיום.
2. למעלה מ-10 מוזמנים של משפחות מעוטף עזה נכחו אתמול במשחק על חשבון המועדון. הם שוחחו עם מנכ"ל היורוקאפ דייגו ג'וליאן שהביע את צערו ואת תנחומיו, הצטלמו עם עופר ינאי והשחקנים, וקיבלו קצת רגעים של שפיות בתוך כל הטרגדיה שבה הם נמצאים. "אנחנו עושים הכל כדי להביא לכל משחק תושבים מהעוטף כדי לנסות להקל עליהם", הבטיחו בהפועל.
3. יותר מדי זמן לחגיגות אין לשחקני הפועל ת"א, כי כבר הבוקר הם עלו על טיסה לישראל, עם חניית ביניים בבודפשט. ביום ראשון מחכה להם משחק הליגה הראשון מול הפועל ב"ש. בלשון המעטה, האדומים לא אוהבים את לוח המשחקים שמצפה להם. "אנחנו קבוצה ישראלית ורוצים לשחק בליגה הישראלית", אמר דני פרנקו בסיום. "אבל אנחנו גם מצפים לקצת התחשבות. התחשבות שבינתיים אין. צריכים להבין שהקבוצות שמשחקות באירופה עוברות דברים קשים שלא היו בעבר. כל טיסה לחו"ל לוקחת יותר זמן, מציאת מתקנים היא לא דבר פשוט, וגם השהיה של שחקנים בבית מלון כל כך הרבה זמן היא קשה ומורכבת. אנחנו רוצים לשחק, ומצפים להתחשבות.
היו"ר רמי כהן לא הגיע לבלגרד, אבל בימים האחרונים הוא עסק באינטנסיביות במגעים מול מינהלת הליגה לדחיית משחקים והזזתם, בינתיים ללא הצלחה מרובה. שימו לב ללוח המשחקים של הפועל ת"א בשבוע הבא: הפועל באר שבע בראשון, לובליאנה ברביעי (עם טיסת ביניים) ובשבת מול הפועל גליל עליון.
4. למרות השעה המאוחרת והרצון של השחקנים לחזור לבית המלון לאריזות לפני היציאה לשדה התעופה לפנות בוקר, התעכב גיל בני בחדר הכושר. הרכז שלא שותף במשחק, הרים קצת משקולות במקום הדקות שלא שיחק, ועזב את האולם רק לאחר "תחנונים" של שאר השחקנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו



