את שמות השחקנים שחתמו הקיץ במכבי תל אביב יודעים כולם, ואפילו פרטי החוזים והשכר שלהם כבר פורסמו, אבל מה עם המגעים שלא התממשו? איזה שחקנים הצהובים רצו לצרף הקיץ ולא הגיעו. "ישראל היום" מביא לכם את הסיפורים מאחורי העסקאות שלא יצאו לפועל הקיץ.
זאק לידיי
הסיפור המשמעותי של הקיץ עבור הצהובים. לידיי היה המטרה מספר אחת של מכבי, שידעה כבר מאמצע העונה החולפת שתציע לו חוזה שמן. על פי גורמים המעורים בפרטים, הצהובים הציעו לפורוורד המגוון חוזה גבוה של מעל מיליון דולר לעונה, יותר ממה שפרטיזן בלגרד היתה מוכנה לשלם לו.
במכבי הייתה אופטימיות לגבי השלמת העסקה, אך הקסם של ז'ליקו אוברדוביץ' היה מה שהכריע את הסאגה ולאחר שכנוע מצד המאמן הגדול, הפורוורד החליט להאריך את חוזהו בקבוצה הסרבית. אגב, גם קבוצות אחרות באירופה הציעו לו סכומים גבוהים, אך לידיי החליט להמשיך בבלגרד. בעקבות "הברקס" של לידיי, הצהובים היו צריכים לחשב מסלול מחדש ולחפש גבוה אחר, במה שהפכה לסאגה הגדולה של הקיץ.
ג'יילן סמית'
הכישלון של בריאן אנגולה בבדיקות הרפואיות תפס את הצהובים בהפתעה מוחלטת ושינה להם את התוכניות. ג'יילן סמית' הוא שחקן שנמצא ברשימות של מחלקת הסקאוטינג כבר כמה שנים ובקבוצה מעריכים אותו מאוד, כך שטבעי היה שאחרי נפילת העסקה מול אנגולה תתבצע אליו פניה. גם עודד קטש אוהב את השחקן, ובעבר גם בדק את האופציה לצרפו להפועל ירושלים.
הגארד קיבל את ההחלטה לעזוב את אלבה ברלין, וקיבל הצעה של 550 אלף דולר לעונה מווירטוס בולוניה. במקביל פנו הצהובים לשחקן וכבר החלו בשיחות איתו. העדיפות של סמית' באופן מובהק הייתה לחתום במכבי ולא בבולוניה ואף היה מוכן לקבל שכר נמוך יותר בישראל.
השיחות נמשכו כמה ימים, והצהובים ניסו להגיע עם הגארד להבנות כלכליות, אך המכשול הגדול היה הביי-אאוט לגרמנים (250 אלף דולר), ולכן השחקן חתם בווירטוס בסופו של דבר. יומיים לאחר מכן התבצעה פנייה לאנטוניוס קליבלנד והחוזה נסגר במהירות. ההבדל המוערך בין שתי העסקאות הוא 300 אלף דולר (כולל הבייאאוט).
ג'ארל ברנטלי
מכבי תל אביב ניהלה משא ומתן עם ג'ארל ברנטלי, אך בקרב אנשי המקצוע עלתה השאלה האם עדיף לחפש שחקן שיכול לשחק יותר בטבעיות בעמדה מספר 4 מאשר בעמדה 3, גם בגלל העובדה שבונזי קולסון מתמרן בין שתיהן. לכן אגב, הוחלט ללכת על ג'יימס ווב בסופו של דבר.
גם כריס ג'ונסון היה על הפרק כזר שמיני-תשיעי וכבר תוכנן עבורו חוזה לשנתיים עם אופציית יציאה דו צדדית, אך גם במקרה הזה עלתה שאלת ההתאמה המקצועית והשחקן חתם בהפועל ירושלים.
מתאוש פוניטקה
שחקן נוסף שהצהובים ניהלו עמו שיחות מתקדמות היה מתאוש פוניטקה הפולני, אך גם פה, בדומה למקרה של לידיי, ברגע שפוניטקה קיבל את השיחה מאוברדוביץ' הוא בחר בפרטיזן בלגרד ולא הותיר סיכויים גבוהים לצהובים.
במכבי קיוו שההצעה הכספית הגבוה שהגישו לשחקן, תעזור כדי להכריע את הכף, אך השחקן בחר במדים השחורים-לבנים לבסוף.
פרנק קמינסקי
לאחר הכישלון עם לידיי והשחרור של אלכס פוית'רס, פרנק קמינסקי היה השם המועדף על עודד קטש בשל אינטיליגנציית המשחק הגבוהה, יכולת הקליעה והמסירה והניסיון שצבר.
מכבי פנתה לשחקן, אך הבינה במהירות שתהיה לה בעיה לצרפו, לא רק בשל דרישות שכר גבוהות (מכבי היתה מוכנה "ללכת רחוק"), אלא בעיקר בגלל העובדה שהשחקן הבהיר שהוא רוצה לחכות להצעות מה-NBA לפניי שהוא חושב על אירופה כאופציה. במכבי חששו להתמהמה כל הקיץ ובסופו של דבר להישאר בידיים ריקות.

