ספידי סמית'. מאוכזב . צילום: FIBA

"אלכסנדר דז'יקיץ' בכלל לא היה אמור להיות פה" : מאחורי הקלעים של פיינל פור ליגת האלופות

האכזבה של הפועל ירושלים: "היינו רחוקים ניצחון מהגביע" • ההחלטה של המאמן: "רצינו לתת לו את הגביע במיוחד" • והכוכב של טלקום בון שגנב את ההצגה ואת התואר: "שווה יורוליג" • יעקב מאיר מסכם את אירוע השיא בספרד

"היינו רחוקים ניצחון אחד מהגביע", אמר ליוואי רנדולף בפנים עגומות לאחר ההפסד של הפועל ירושלים בגמר ליגת האלופות לטלקום בון. "למרות הכל, אני גאה בחברים שלי, בצוות המקצועי, בארגון ובאוהדים".

הפורוורד המוכשר ביטא את המסר שאיתו סיימה הקבוצה מהבירה את השבוע במלאגה - אכזבה עצומה וגאווה גדולה. אכזבה על פספוס ההזדמנות לזכות בתואר אירופי, הזדמנות שמי יודע מתי תחזור, וגאווה על הדרך האדירה עד הגמר.

שורטס חוגג, צילום: FIBA

עובדים בשביל הקהל. מחלקת השיווק והקשר הקהילתי של הפועל ירושלים עברה השנה שדרוג עצום יחד עם מחלקת הדוברות והמדיה. השבוע הזה במלאגה הראה עד כמה. אוהדים רבים הגיעו לעיר הספרדית המנומנמת ללא כרטיסים.

חלקם נתקעו לפני חצי הגמר, חלקם הגיעו שעות ספורות לפני הגמר בידיים ריקות. המועדון פתח חמ"ל מיוחד שנתן מענה לכל אוהד ודאג שלא יהיה אחד שיישאר מחוץ לאולם. "הגעתי מודאג - ויצאתי רגוע עם כרטיסים טובים ביד", סיפר לי אחד האוהדים.

האוהדים האדומים במלאגה, צילום: FIBA

האיש שלא היה אמור להיות פה. כשאלכסנדר דז'יקיץ' קיבל את הבשורה העצובה על מות אמו מילקה ביום שלישי שעבר אנשי הקבוצה לא ידעו מה בכוונתו לעשות. מהר מאוד הוא הבהיר לבכירים כי הוא לא מתכוון לוותר על הפיינל פור ודחה את הלוויה להיום.

אתמול בשעות הבוקר, בזמן שכל אנשי הקבוצה מתכוננים לטיסה לישראל, עלה המאמן הסרבי יחד עם הבעלים איל חומסקי על מטוס לסרביה כדי לחלוק כבוד אחרון לאמו. "הוא בכלל לא היה אמור להיות פה, רצינו לתת לו את הגביע במיוחד", אמר בעצב אחד השחקנים.

אלכסנדר דז'יקיץ'. "לא היה אמור להיות פה", צילום: אתר פיב"א

פרס הספורטיביות. המילה שמבחינתי מסמלת את הפיינל פור הנוכחי היא הוגנות ספורטיבית. כל הקהלים סיפקו עידוד ותמיכה נפלאים לקבוצותיהם, וידעו לכבד את היריבות. אוהדי הפועל ירושלים "גנבו" את ההצגה בזכות המסות הגדולות שהגיעו מישראל והעידוד האדיר שסיפקו לשחקניהם, אבל הדבר לא עורר אנטגוניזם מצד אוהדי שלוש הקבוצות האחרות.

אוהדי טלקום בון סיימו את ערב הגמר בקריאות "הפועל, הפועל" וזכו למחיאות כפיים מכל יושבי האולם. גם הקהל המאוכזב של המארחת מלאגה, שסיימה במקום הרביעי, מילא בהמוניו את היציעים במשחק הגמר ונתן כבוד לשתי הקבוצות. אולי גם אנחנו נלמד משהו מהשבוע הזה.

קורנליוס. מול בון, צילום: FIBA

הצגה של איש אחד. "המודל לחיקוי שלי בכדורסל האירופי הוא טייריס רייס", אמר לי טי. ג'יי שורטס במהלך הפיינל פור. משחק הגמר, כמו כל העונה הזו, היה הצגה "טייריס־רייסית" של השחקן המצטיין של העונה ושל הגמר.

אלכסנדר דז'יקיץ', שכבר "חיסל" השנה לא מעט שחקנים בכירים, הכין גם תוכנית מדוקדקת לעצירת הכוכב של הקבוצה הגרמנית. הוא אמר לשחקניו שברגע ששורטס צובר תאוצה קשה מאוד לעצור אותו, ולכן ביקש להגביל ולהקשות עליו את התנועה הראשונית. אבל ה־MVP פשוט התעלה והיה בלתי ניתן לעצירה.

"הוא שווה יורוליג?", שאל אחד העיתונאים את שאלת השאלות שאוהבים לשאול בכדורסל האירופי. "אם הייתי עובד בקבוצת יורוליג - הייתי לוקח אותו מייד", ענה המנהל המקצועי של הפועל ירושלים יונתן אלון.

שורטס. גנב את ההצגה, צילום: FIBA

על גבול היורוליג. "טנריפה היא קבוצת יורוליג מבחינת השחקנים, הצוות המקצועי, הארגון, התהליך". כשאלכסנדר דז'יקיץ' אמר את הדברים הללו במסיבת העיתונאים לפני חצי הגמר היה נראה שהוא רק מנסה להרדים את היריבה. אבל המאמן הסרבי התכוון למה שאמר וצדק בכל מילה. הקבוצה מהאיים הקנריים היא הדבר הכי קרוב באירופה ליורוליג מבין הקבוצות שלא משחקות בו.

משיחות עם אנשי כדורסל פה במלאגה מתברר כי התקציב שלה עולה בכל עונה (הספונסר שלה מחזיק בבעלות על רשת בתי מלון ענקית בספרד ועל חברות נוספות), כמעט כל שחקן שהיא תרצה היא יכולה להביא. המאמן המוערך צ'וס וידורטה בנה מערכת מקצועית משומנת עם עוזרים מעולים שמקבלים יותר ויותר סמכויות (אחד מהם עומד על הקווים יותר ממנו), ושחקנים בכירים נשארים בה שנים רבות.

לא סתם מרסליניו הוארטס, בשבוע הבא בן 40, הבהיר כי הוא לא מתכוון לפרוש. אם היינו צריכים להמר - מבין כל ארבע הקבוצות בפיינל פור הקבוצה בעלת הסיכויים הגבוהים ביותר להיות שם גם בעונה הבאה היא טנריפה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מרסליניו הוארטס. בלתי נגמר, צילום: FIBA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...