אחרי שבועיים של הפסקה, היורוליג חוזרת לישורת האחרונה ולמאני־טיים של העונה. שליש העונה האחרונה מתחיל, ובעשרת המחזורים האחרונים יתקיים המאבק על הפלייאוף, שבו מעורבת מכבי תל אביב. העונה המאבק הזה צמוד מתמיד, ולא פחות משמונה קבוצות משתתפות בו.
אולימפיאקוס, ריאל מדריד, ברצלונה, מונאקו ופנרבחצ׳ה נראות בדרך הבטוחה לפלייאוף. שמונה קבוצות נוספות יתחרו על שלושה כרטיסים נוספים: עם מכבי תל אביב נאבקות פרטיזן בלגרד, באסקוניה, ולנסיה, ז׳לגיריס קובנה, וירטוס בולוניה, הכוכב האדום והאלופה המכהנת - אנאדולו אפס. מספר המזל הוא כנראה 19 - זה אמור להיות מספר הניצחונות שיספיקו כדי להיות בשמינייה הראשונה בתום העונה.
מבחינת תוכנית המשחקים מצבה של מכבי סביר, מכיוון שיש לה הכי הרבה משחקי בית - שישה (כמו לפרטיזן ולכוכב האדום). גם לאנאדולו יש שישה משחקי בית, אבל חמישה משחקי חוץ, משום שיש לה משחק עודף.
מכבי עם 12 ניצחונות, ויש ארבע קבוצות שמעליה. כאן אנחנו מגיעים להפסד מול הכוכב האדום בבית במחזור הקודם, שהיה קריטי. זה גם הניצחון שחסר, וגם השאיר את הכוכב האדום בתמונה. צריך לזכור שהכוכב תקבל חיזוק משמעותי בקרוב, כשפאקונדו קמפאצו יוכל לשחק.
מה שיקבע הרבה יהיה היחס הפנימי בין הקבוצות. למכבי תל אביב צפויים עוד ארבעה משחקים שוברי שוויון מול יריבות ישירות על המקום בפלייאוף. שניים מהם יהיו משחקי חוץ מול ז׳לגיריס קובנה ואנאדולו אפס, ושניים בבית - מול באסקוניה ווירטוס בולוניה. מול שלוש יריבות אחרות מכבי כבר סיימה את משחקיה. מול פרטיזן וולנסיה יש לה יתרון - מול הכוכב האדום אין.
אף אחד לא יכול להבטיח למכבי מאזן מושלם בבית, וגם אם זה יקרה - כנראה זה לא יספיק. מכאן אפשר להבין שמכבי תזדקק כנראה לניצחונות גם ב־3-2 משחקי חוץ.
שלושה מהמשחקים הנוספים של מכבי יהיו מול ריאל מדריד ופנרבחצ׳ה בבית, ומול מונאקו בחוץ - קבוצות הצמרת שמעורבות במאבק על מיקום לקראת הפלייאוף. שני משחקים נוספים יהיו מול וילרבאן ומילאנו, שנמצאות מחוץ לתמונה. משחק הבית מול באיירן מינכן הערב הוא מסוכן. על הנייר, זה משחק מול קבוצה שאיבדה סיכוי, אבל הפתעה שלה הערב בתל אביב יכולה איכשהו להכניס אותה למרוץ.
זה הולך להיות צמוד עד הסוף, ויוכרע כנראה על קו הסיום. מכבי תצטרך לפחות 70 אחוזי הצלחה כדי להיות בפנים. זה הולך להיות מסובך מאוד עבור מכבי, וייתכן כי הטעות הגדולה שעשתה במחזור שעבר תעלה לה בעונה כולה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
