- סרינה תומאס, אשתו של טיישון מהפועל ירושלים, היתה אמורה להגיע לישראל לפני פחות משבועיים. באמתחתה של גברת תומאס היתה אמורה להיות מעטפה לבעלה טיישון ובה נכתב מין הילד הראשון שלהם. אולם עקב פרוץ מבצע "שומר החומות" והירי על ירושלים, גברת תומאס ביטלה את בואה. טיישון, שכבר תקופה ארוכה נראה חסר חשק להישאר בקבוצה, "ניצל את ההזדמנות", כהגדרת גורמים בענף, והחל במסע העזיבה שלו, שבו "המצב הביטחוני" הוא רק התירוץ. אותם גורמים לא ידעו לציין אם תומאס או ג'רמי פארגו פתחו את קבוצת הווטסאפ של הזרים שסירבו להישאר בישראל, אולם אף שבירושלים היתה אזעקה אחת, להבדיל מעשרות אזעקות ומאות טילים על אזור המרכז, הצליח תומאס "להמריד" שלושה מחבריו לקבוצה: מלקולם היל (שגם ככה לא נרשם לאחרונה), סטנטון קיד וריי מקאלום. שני האחרונים גרפו כבר לכיסם בעבר סכומים נאים, כך שוויתור על חודש המשכורת האחרון בירושלים לא היה עבורם סיבה להישארות. וכך, ללא ארבעה זרים מהשישה, סוגרת הפועל ירושלים את אחת השנים הכושלות ביותר מאז צמחה באמצע שנות ה־90 כסוג של אלטרנטיבה.
"היו זמנים הרבה יותר קשים בירושלים, אבל אף זר לא עזב. בתחילת שנות האלפיים התפוצצו אוטובוסים כאן בכל שבוע, ושחקני הקבוצה היו אמורים להיפגש בקפה 'מומנט' במוצאי שבת, 9 במארס 2002, כאשר מחבל מתאבד פוצץ עצמו ורצח 11 ישראלים - ובזכות אמא של ארז כץ שאסרה עליו לצאת, השחקנים ניצלו", מספר גורם עבר במועדון. "הכי קשה באותם ימים היה לשכנע את משפחות הזרים שהיו מפעילים את הסוכנים, אבל אז היינו משפחה. מקום עבודה עוזבים. משפחה לא עוזבים". - "אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות, אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי", אמר ווינסטון צ'רצ'יל בימים הקשים של מלחמת העולם השנייה. בפרפראזה לכדורסל המקומי, יפה לראות איך הצעירים של מכבי ראשל"צ הופכים את המשבר להזדמנות. זה החל בניצחון המרשים על בני הרצליה ביום חמישי, שבו קלעו 88 נקודות מתוך ה־106, ונמשך שלשום בחזרה המדהימה מפיגור חד־ספרתי לכמעט ניצחון בנס ציונה, כאשר ראשל"צ מציגה את טל פלד שקלע 11 נק' בפחות מעשר דקות. מצד שני, טוב היו עושים במינהלת הליגה אם היו מקטינים את הקושי שעליו הצביע סטפאנוס דדאס שלשום. אם תגיע לגמר מול מכבי ת"א, הפועל חולון עשויה לשחק עשרה משחקים בתוך 21 יום. "מי שקבע את זה לא שיחק כדורסל. שחקנים ייפצעו", הסביר דדאס. להיכנס לעומס כזה, עם סגל קצר יותר עקב בריחת הזרים, זה לא נכון. "לא חוזרים אחורה", הודיע לי היו"ר שמואל פרנקל לגבי ההצעה לחזור בחודש הבא לפיינל פור וכך ליצור מרווח מתאים. לעזה אנחנו חוזרים בכל פעם מחדש, כך שבצוק העיתים, גם פיינל פור לא היה מילה גסה.
- לרצף ההחלטות ההזויות של ראשי הכדורסל בארץ התווספה בשבוע שעבר ההחלטה של מינהלת ליגת הנשים לקיים את המשחק החמישי והמכריע על תואר האליפות בחיפה. כל השנה עמלו בנות אשדוד על יתרון הביתיות, שאותו ניצלו היטב בסדרה, כאשר הביסו פעמיים את מכבי ר"ג בבית, אבל בחסות המבצע המשחק החמישי הפך להיות "ניטרלי". איגוד הכדורסל השאיר את יתרון הביתיות למכבי אשדוד ולאליצור אשקלון בסדרות רבע גמר הליגה הלאומית (גברים), אבל אצל הנשים המינהלת החליטה אחרת. הילה קניסטר בר דוד, יו"ר המינהלת, טענה אתמול ש"המינהלת פעלה על פי מתווה שנקבע לפני שמונה ימים, מתוך רגישות ומתוך אחריות לשלם כולם, בתיאום פיקוד העורף ושתי הקבוצות". ועדיין, למרות חוסר הצדק שנעשה לאשדוד, מוטב היה שטלי קריאף, הבעלים של אשדוד, תזעק ביומיים שקדמו למשחק ותתנחל באולפנים לפניו, ולא בסיום המשחק, כאשר בנות ר"ג מניפות צלחת.
מאחורי הקלעים: מדוע הזרים נטשו את הפועל ירושלים
בניגוד לתחילת שנות האלפיים הסוערות, התקופה האחרונה לימדה את הפועל י-ם שהזרים לא רואים בקבוצה משפחה: "היו זמנים יותר קשים בעיר, אף אחד לא עזב" • טיישון תומאס, ממנהיגי ה"מרד" הירושלמי יעדר עם ארבעה מחבריו מהמשחק הערב (21:00, ספורט 5) מול מכבי ת"א • במכבי ראשל"צ הפכו את המשבר להזדמנות • וההחלטה ההזויה התורנית של ראשי הענף
Load more...
