אכזבה גדולה שררה אתמול (רביעי) על פניהם של שחקני ואנשי הפועל חולון לאחר ההפסד הביתי בהיכל הטוטו 65:63 להפועל ירושלים במסגרת דו קרב הישראליות בשלב הטופ 16 בליגת האלופות.
הסגולים בהובלת כריס ג'ונסון וג'ו רגלנד היו עדיפים במחצית הראשונה ואף הובילו ברוב דקות ההתמודדות, אך סל ניצחון גדול של קאדין קרינגטון, 8 שניות לסיום הכריע את ההתמודדות וסיבך משמעותית את המארחת שירדה למאזן 2:0 שלילי, לאחר שאיבדה שבוע נוסף משחק שהיה לה בידיים.
נוסף לפיקנטריה וליריבות הייתה למפגש חשיבות מכרעת על סיכויי העפלה לשלב הבא של שתי הקבוצות משום ששתיהן הגיעו להתמודדות לאחר הפסד במחזור הראשון ליריבות הצרפתיות שחולקות עימן את הבית והפסד נוסף פירושו ירידה למאזן שלילי, דבר שפוגע קשות בסיכויי הקבוצה להעפיל בבית של שישה משחקים בלבד.
"היה משחק קשה, הרבה לחץ היה על שתי הקבוצות. רוב המשחק הובלנו, אבל ביתרון קטן, הגנתית עמדנו במטרות ועצרנו את הנקינס, הורדנו את האחוזים שלהם לשתיים ולשלוש", ציין מאמן המארחת גיא גודס בסיום.
"הנזק העיקרי היה 15 ריבאונדים בהתקפה שהובילו ל-18 נקודות, התקשינו ליצור מצבים ואיבדנו 17 כדורים. קשה לנצח עם כל כך הרבה איבודים. נפלנו על הדברים הקטנים והקצב של המשחק היה בקצב של ירושלים. הם קבוצת הגנה נהדרת והיה לנו קשה לייצר בהתקפה במצבים שהשטף לא עבד".
במועדון סימנו לפני המשחק כמטרה לשלוט בקצב המשחק ולהכתיב קצב משחק מהר, אך התקשו לייצר בהתקפה העומדת מול ההגנה של האדומים ונעצרו על 63 בבית - כמעט 30 נקודות פחות מהממוצע העונתי שלהם בבית ערב המשחק. פרט לרגלנד שבלט עם 19 נקודות ו-18 שהוסיף ג'ונסון, איש משחקני חולוניה לא התעלה או קלע בספורות כפולות בהתקפה.
ג'ונסון, שהיה מנקודות האור של גודס במשחק עם 18 נקודות ו-6 כדורים חוזרים שיתף מתחושותיו בסיום: "הפסד קשה בעיקר כי הוא בבית. ידענו כשהגענו למשחק שהם אחת מקבוצות ההגנה הכי טובות בליגת האלופות ולראיה הם עצרו אותנו על 63 נקודות, אבל גם אנחנו ספגנו רק 65. זה קשה במיוחד בבית עם האווירה, עשינו עבודה טובה הגנתית והתקשינו קצת בהתקפה, זה חלק מהמשחק. המאמן דיבר איתנו בחדר ההלבשה ואנחנו צריכים להמשיך הלאה ולהרים את הראש".
בשבוע הבא ייצאו הסגולים לצרפת ויפגשו את ד'יזון במסגרת המחזור השלישי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו