במכבי תל אביב מודאגים מהפציעה של לורנזו בראון: "מקווים שזה לא חמור"
הצהובים חגגו את הניצחון על אלבה ברלין, אבל לא שקטים בעקבות הפציעה של הכוכב שייבדק • ווייד בולדווין שהצטיין עם שיא קריירה של 33 נקודות: "הרגשתי טוב אחרי שהשלשה הראשונה נכנסה לי, זה הרים לי את הביטחון העצמי"
, עודכן

מכבי תל אביב חזרה אמש (חמישי) למסלול הניצחונות ביורוליג לאחר שגברה 74:87 בהיכל מנורה מבטחים על אלבה ברלין, הודות לערב נפלא של ווייד בולדווין שהוביל את רשימת קלעי המארחת עם שיא קריירה של 33 נקודות.
שבוע לאחר ההפסד הכואב ביוון לפנאתינייקוס, הצהובים ששיחקו הפעם במדים השחורים, חזרו למגרשם הביתי ולא התקשו לגבור על מוליכת הטבלה הגרמנית נטולת תמיר בלאט, במשחק שהיה בשליטה שלהם במשך דקות ארוכות והגיע למחוזות 20 נק' הפרש כבר בתחילת הרבע השני.
"זה היה משחק סולידי, לא משחק גדול שלנו. אלבה היא קבוצה שלא קל לשחק נגדה, היא מאוד גדולה בכל עמדה במגרש והיינו כמעט כל המשחק בלי לורנזו בראון וג'יילן אדאמס שהם גארדים דומיננטיים עבורנו", ציין בסיום עודד קטש. "אני גאה בשחקנים שהרימו את הרמה שלהם. עשינו לעצמנו את החיים יותר קלים בחצי השני עם פעולות טובות בשני צדי המגרש. זה ניצחון מאוד משמעותי וחשוב עבורנו".
למרות הניצחון הנוח רגעים של דאגה עברו על אנשי הספסל הצהוב ברבע הראשון. ארבע דקות מפתיחת המשחק נפצע כוכב הצהובים לורנזו בראון בקרסולו וירד לחדר ההלבשה לקבל טיפול. הרכז התלונן על כאבים ולא שב עוד להתמודדות, כאשר מצבו ייבדק היום והוא יעבור צילום MRI על מנת לאבחן את חומרת פציעתו.
"מכל פציעה בעונה כזאת אינטנסיבית אני מוטרד מאוד. מקווה שזה יתברר כלא מאוד חמור, היינו תקופה בלי ווייד, ולורנזו לקח על עצמו הרבה יותר. ראיתם כשלורנזו לא היה, ווייד לקח על עצמו יותר. הוא היה נהדר, זה התחיל כבר במחצית השנייה ביוון. הוא בריא, זה מה שהכי הדאיג אותי ועכשיו הכי משמח אותי. אני מקווה שהפציעה לא חמורה מדי", שיתף קטש.
איש המשחק עבור מכבי היה ווייד בולדווין שבהיעדרם של ג'יילן אדאמס החולה ולורנזו בראון שנפצע, תפס פיקוד והוביל את חבריו עם שיא קריירה של 33 נקודות. "הרגשתי טוב ואחרי השלשה הראשונה נכנסה לי זה הרים לי את הביטחון העצמי. זה היה מאמץ קבוצתי וכולם לקחו חלק".
דקות אחרי הניצחון הצהובים הודיעו על החתמתו של הפורוורד-סנטר סולימאן בריימו (2.03 מטרים, בן 33) על חוזה עד תום העונה. בריימו, אקס הפועל ירושלים והפועל אילת, מגיע למכבי ת"א בעקבות פציעתו של אלכס פוית'רס, שעבר ניתוח בכף ידו וייעדר לתקופה ממושכת מהמגרשים.
Welcome Su 🔥#WeAreMaccabi pic.twitter.com/4JZA9ri2OS
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) January 19, 2023
"אני נרגש להצטרף לכזאת קבוצה גדולה ולארגון כמו מכבי", אמר סולימאן בריימו לאחר חתימתו. "אני מוכן לעשות את המיטב שלי כדי לנסות לעזור לקבוצה בכל דרך שאוכל ולתרום לניצחונות. אני גם מצפה כבר למפגש עם האוהדים שתומכים בנו".
לאחר המשחק יחלו הצהובים לזירה המקומית, כאשר ביום ראשון יתארחו בהיכל קבוצת שלמה אצל הפועל תל אביב לדרבי עירוני מסקרן במסגרת המחזור ה-14 בליגת ווינר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו