"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"המטרה: פיינל פור"

לראשונה היווסדה, מכבי ראשל"צ פתחה עונה כאלופה • באירוע חגיגי הצהירו הכתומים כי האופוריה מההישג היא נחלת העבר • ניצן חנוכי: "ברור שיש ציפיות, אבל נתמודד עם האתגר" • יצחק פרי: "טופ 16 בליגת האלופות ייחשב להצלחה"

,עודכן
אלישי כדיר: "יהיה קשה לשמור על האליפות" // אלישי כדיר: "יהיה קשה לשמור על האליפות"

לראשונה מאז נוסדה לפני 40 שנים מכבי ראשל"צ, פתחה עונה בתור אלופת המדינה. הכתומים שחגגו בעונה שעברה אליפות החלו אמש בהכנות לקראת עונת 2016/17 באירוע חגיגי לאוהדי הקבוצה שכלל משחק ראווה נגד בני הרצליה (88:89 להרצליה). למרות ההישג חסר התקדים, קבוצתו של אריק שיבק קיפלה במהרה את האופוריה ושחקניה נראים חדורי מוטיבציה לעונה שבפתח.

"קשה מאוד להשאיר את השחקנים אחרי שאתה לוקח אליפות, הם הולכים לכסף גדול יותר", סיפר המאמן, שהוסיף על הקושי לרדת לקרקע אחרי ההצלחה אשתקד: "אנחנו עושים הכל כדי שלא יקרה לנו מה שקרה לקבוצות בסדר גודל שלנו שלקחו אליפות".

אם מחפשים מוטיב חוזר ברגשות של השחקנים והצוות לקראת העונה הקרובה, זהו ללא ספק הרצון להישאר צנועים ולא ולספק הצהרות מפוצצות לעונה שבפתח. "ברור שיש ציפיות מאיתנו וזה לגיטימי. ברור שישפטו אותנו טיפה יותר, אבל נצטרך להתמודד עם האתגר הזה", סיפר הקפטן ניצן חנוכי. "התקציב שלנו גדל ואני חושב שזו דרך נכונה עבור המועדון לבסס את עצמו בצמרת, זה יהיה מאתגר".

גם אלישי כדיר, הביג־מן החדש של הקבוצה, נדבק במנטרת הרגליים על הקרקע כשאמר: "אנחנו מכוונים גבוה אבל יש עונה ארוכה, אין ספק שהזכייה של ראשל"צ היתה היסטוריה ודבר מדהים, וקשה לשמור על זה".

יו"ר הקבוצה, יצחק פרי, שנמצא שנים רבות בקבוצה, הציב יעדים לעונה הקרובה כשאמר: "יש פה הנהלה ריאלית, המטרה שאנחנו הצבנו זה להגיע השנה לפיינל פור ולהגיע לטופ 16 בליגת האלופות. אם נגיע לשם זה הצלחה".

האתגר האירופי

נוסף על הליגה המקומית, לראשל"צ מצפה אתגר משמעותי נוסף כשהקבוצה תשתתף העונה במפעל ליגת האלופות של אירופה.

"זה לא יהיה קל, בעיקר בהיבט המנטלי, אבל בזכות התמהיל שיש לנו, של מנוסים לצד צעירים, אני מקווה מאוד שנצליח לשמור על רמת ריכוז", אמר אריק שיבק, וחנוכי הקפטן שלו הוסיף: "קיבלנו קבוצות מצוינות, המפעל הרבה יותר חזק וזה אתגר גדול". ויש גם מי שנשמע נרגש מעט יותר: "מצפה לחזור למפעל האירופי, מאוד התגעגעתי לזה", סיפר אלישי כדיר.

בסופו של יום, למרות הנמכת הציפיות, שכנראה עובדים עליה מאז הנפת צלחת האליפות בערב הגמר בעונה שעברה, בראשל"צ אוהבים לחלום. כך עשו שם במשך 40 שנה, ורגע לפני פתיחת משחק האימון הצהיר שיבק: "בסוף כשמגיעים לפיינל פור הכל פתוח, ראשון כבר הוכיחו את זה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר