"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קריאה אחרונה בהחלט: מכבי ת"א פוגשת את באסקוניה

הצהובים ינסו לסדר לעצמה חבל הצלה לעונת היורוליג שכבר נראית אבודה, כשתארח הערב את באסקוניה • גאודלוק: "עדיין מאמינים" • וגם: בעיית ההתקפה והרבע השלישי של הקבוצה

,עודכן
בגצקיס. קבוצתו נופלת פעם אחר פעם ברבע השלישי // בגצקיס. קבוצתו נופלת פעם אחר פעם ברבע השלישי

1.האם זה עוד משחק בדרך הארוכה לסוף העונה, או שיש בידי מכבי ת"א הכוחות והכלים לבצע קאמבק שישאיר לה סיכוי להגיע להצלבה? לפי היכולת והתפוקה של הצהובים על הפרקט, עונת היורוליג כבר גמורה, ורק מי שמאמין בניסים יחשוב אחרת. הערב מכבי תארח את באסקוניה למשחק שיבחן את המציאות, שבסופו היא תדע אם היא עוברת באופן רשמי להתרכז בזירה המקומית, או שעדיין יש לה סיכוי לתפוס את הרכבת.

"אנחנו עדיין מאמינים", אמר אנדרו גאודלוק, "במקום הזה הכל יכול לקרות, אז למה שלא יקרה משהו טוב?". המאמן איינראס בגאצקיס ביקש משחקניו לא להתעסק בביקורת סביב ולא בחישובים טבלאיים והוסיף: "אנחנו משחקים על הכבוד ועל הגאווה שלנו".

2.בגאצקיס החל את הקדנציה במכבי בהפסד לבאסקוניה 101:88, ובחודש וחצי שהוא בתפקיד מאזנו עומד על 5:2. במשחקים האחרונים בולטות שתי תופעות שקשורות זו בזו - בעיית ההתקפה ובעיית הרבע השלישי.

בחמשת המשחקים האחרונים (הכוכב האדום, גלאטסראיי, קאזאן, באמברג וירושלים) הצהובים עומדים על ממוצע עלוב של 65.6 נק' למשחק, והם נופלים באופן סדרתי ברבע השלישי בפרט ובמחצית השנייה בכלל. בקבוצה לא מודים שכנראה מדובר בבעיה פסיכולוגית קשה, המשולבת עם ביטחון עצמי רעוע של השחקנים, ואחרי שעבדו על זה היום הם ייבחנו החל מהדקה ה־21.

בגאצקיס התקשה להצביע על סיבה ספציפית לתופעה ואמר ש"זה קצת מכל דבר", גאודלוק מצידו תיאר מה עובר על הקבוצה ברגעים האלו: "אנחנו משחקים טוב במחצית הראשונה ואז נתקעים. אי אפשר לקלוע 11 נקודות ברבע ולצפות לנצח משחק. זה כמו כדור שלג. כשזה מתחיל לקרות, כולם מרגישים ועדיין לא יכולים לשלוט בזה". הפתרון, לדבריו של הגארד, הוא: "ריכוז, משמעת ואופטימיות".

3.היריבה הספרדית בירידה – היא הפסידה בארבעה מחמשת משחקיה האחרונים ביורוליג וירדה למקום ה־7, כך שהמשחק עבורה קריטי להבטחת המקום בהצלבה. היא תחסר הערב את הפורוורד הגאורגי טורניקה שנגלייה, שהצטיין במשחק הראשון עם 22 נקודות, שיא עונתי שלו. "הם בתקופה פחות טובה וזו הזדמנות טובה עבורנו", אמר גאודלוק.

מכבי ת"א תופיע הערב בסגל המלא הקיים. הדקות של קווינסי מילר, ששב מפציעה שנייה העונה, ייקבעו על ידי רופא הקבוצה, וג'ו אלכסנדר, שלא שיחק בירושלים בגלל השעיה, יחזור לפרקט.

אחרי הכישלון בעיסקת העברתו של דריל מונרו, בגאצקיס הביע פסימיות שהקבוצה תצרף שחקן פנים עד למשחקי הגביע בשבוע הבא.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר