שחקני ירושלים | צילום: אתר פיב"א

הפועל ירושלים מציגה: תקועים

בעיות מבניות בסגל • משחקי אימון מול קבוצות חלשות מדי • הזרים שעדיין לא מספקים את הסחורה • והמאמן, שדווקא בנה שם של אחד שמגיב במהירות • מה קרה בחודשי הקיץ שהוביל את האדומים מהבירה לפתיחת העונה הרעה?

לא כך קיוותה הפועל ירושלים לפתוח את עונתה תחת המאמן החדש אלכסנדר דז'יקיץ'. לאחר ארבעה משחקים רשמיים, הקבוצה עם ניצחון בודד בכל המסגרות ובעיצומו של רצף שלושה הפסדים, כשבמסגרת המקומית היא עדיין ללא ניצחון.

על פניו, האדומים ידעו שבניית הקבוצה החדשה לחלוטין תשפיע על היכולת של הקבוצה, בעיקר בשל העובדה שלשחקנים לוקח זמן להתחבר לשיטה של המאמן, אך גם הם לא האמינו שיקלעו כל כך מהר למצב בעייתי.

אם בליגה הישראלית עוד אפשר לתקן לאורך העונה, אז במפעל כמו ליגת האלופות שבו מתקיימים מספר מועט של משחקים בשלב הראשון, כל הפסד עלול לחרוץ גורלות של עונה שלמה, ואת משמעות ההפסד מול לודוויגסבורג יגלו האדומים בעוד זמן קצר.

על הנייר, הירושלמים סובלים מבעיות מבניות בסגל, שנראות גדולות בהרבה מהיעדר חיבור בין השחקנים. לקבוצה חסר באופן מובהק בעל בית על המגרש וסקורר טהור וחסר מעצורים (כמו ג'יילן אדאמס), שייצר נקודות בזמן שהכל תקוע.

בירושלים דאגו להדגיש מרגע סיום מלאכת הרכבת הקבוצה כי הם מאמינים בסגל, אך גם נותנים למאמן את הכלים לחזק את הקבוצה אם ירגיש צורך בכך. האדומים סובלים כעת מתופעה שאפיינה את נבחרת ישראל בתחילת ההכנה לאליפות אירופה בקיץ. לאחר שגובש הסגל הסופי, משחקי האימון שנקבעו לא היו ברמה מספקת, ועל כן הבעיות המבניות לא התגלו בזמן אמת אלא רק בתחילת העונה.

אלכסנדר דז'יקיץ מוטרד, צילום: ברני ארדוב

"אם ההחלטה לוותר על מחנה אימון וקיום משחקי הכנה ברמה גבוהה בקיץ נראית מעט תמוהה, כעת ניתן לראות בבירור את ההבדל במוכנות ובתוצאות בינה לבין שאר יריבותיה לצמרת שפעלו אחרת בפגרה. 

"לקבוע משחקי אימון נגד אילת והפועל חיפה זה נחמד, אך עם כל הכבוד זה לא המדד שהפועל ירושלים צריכה לשאוף אליו. אם ההחלטה לוותר על מחנה אימון וקיום משחקי הכנה ברמה גבוהה בקיץ נראית מעט תמוהה, כעת ניתן לראות בבירור את ההבדל במוכנות ובתוצאות בין הפועל ירושלים לשאר יריבותיה לצמרת שפעלו אחרת בפגרה", משתף בשיחה עם "ישראל היום" איש מקצוע בליגה.

האדומים צפויים להיכנס באופן פעיל לשוק השחקנים החופשיים בימים הקרובים בתקווה למצוא חיזוק. "אין לירושלים צורך בשישה זרים אם הם לא תורמים. הם צריכים שדרוג מהיר לקו האחורי ולעמדת הפורוורד", אמר מאמן בליגה ל"ישראל היום".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אלכסנדר דז'יקיץ' נודע לאורך הקריירה שלו כמאמן של התאמות ותגובה מהירה לסיטואציה. שבועיים בלבד מתחילת העונה הוא נקלע למצב לא פשוט, ורק הזמן יגיד איך הוא ייצא ממנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...