קרינגטון וקורנליוס. התפוצצו | צילום: עודד קרני

חרץ את הדין: קרינגטון הוביל את הפועל ירושלים לניצחון על אילת 74:82

הקבוצה מהבירה התקשתה מול החבורה של אריאל בית הלחמי במשך ארבעה רבעים • אבל משחק ענק של קאדין קרינגטון (27 נק') ואור קורנליוס (21 נק') בבכורה, סידר לאלכסנדר דז'יקיץ' פתיחה ברגל ימין • הירושלמים בחצי הגמר

שלב רבע הגמר בטורניר גביע ווינר נמשך היום (שישי) וסידר לנו מפגש מסקרן באולם האנרבוקס החדש בחדרה. הפועל ירושלים ניצחה את הפועל אילת 74:82 והעפילה לשלב חצי הגמר.

הקהל האדום באנרבוקס, צילום: עודד קרני

עבור חניכיו של אלכסנדר דז׳יקיץ׳, המשחק היווה מבחן רשמי ראשון לפרויקט המסקרן שהרכיב המאמן הסרבי בעיר הבירה, לאחר קמפיין קדם עונה מוצלח של חמישה ניצחונות מחמישה משחקים. בשורות האדומים גלעד לוי סיים טירונות, אך בשל העובדה שלא התאמן עם הקבוצה בצורה סדירה מספר שבועות הוא לא לקח חלק בהתמודדות.

מן העבר השני שחקניו של אריאל בית הלחמי עלו למשחקים השני בטורניר ההכנה, לאחר שגברו בשלב שמינית הגמר בביתם על עירוני נס ציונה. הדרומיים הופיעו להתמודדות בצל מכת פציעות שפוקדת את הקבוצה, שלצד קייסי פראת׳ר הפצוע, גם הרכז הברזילאי סקוט מצ׳אדו מושבת ומועד חזרתו למגרשים לא ידוע.

ספידי סמית, צילום: עודד קרני

שתי הקבוצות הכירו אחת את השנייה היטב ונפגשו כבר למשחק הכנה אחד הקיץ, ובו הירושלמים גברו באולם מלחה 59:64 על הדרומיים, במשחק ששוחק במתכונת מיוחדת של שמונה דקות בכל רבע בשל מכת הפציעות בקבוצה הדרומית.

בית הלחמי. הרבה חסרים, צילום: עודד קרני

הרבע הראשון בהתמודדות היה צמוד לאורך כל אורכו כשהחבורה מאילת הובילה בהפרש קטן, בזכות משחק אגרסיבי מתחת לסלים. דקות טובות של קאדין קרינגטון העלו את האדומים מירושלים ליתרון ברבע השני, אך אריק גריפין דאג לשמור את האילתים צמודים.

המשחק הוסיף להיות צמוד גם ברבע השלישי כשאף קבוצה לא הצליחה לברוח ליריבתה. הירושלמים פתחו את הרבע האחרון עם ריצת 0:9 מהירה ועלו ליתרון של שמונה נקודות, אך האילתים השיבו עם ריצה משלהם ואיזנו את המשחק. דקות הסיום של ההתמודדות היו שייכות לקאדין קרינגטון שהשתלט על המשחק והוביל את האדומים לניצחון דרמטי.

קורנליוס. איזו בכורה, צילום: עודד קרני

קלעו להפועל לירושלים: קרינגטון 27 (22 דקות, 7-13 לשתיים, 0-4 לשלוש, 13-16 מהקו), קורנליוס 21 (5-6 לשלוש, 6-6 מהקו, 4 חטיפות), בלייזר 13 (3-9 לשלוש, 1-5 לשתיים), רנדולף 10 (3-10 מהשדה, 4-4 מהקו, 6 ריבאונדים), ונה 5, סמית' 3 (1-4 מהשדה, 10 אסיסטים, 0 איבודים), שגב 2, הנקינס 1 (0-3 מהשדה). כן שותף: דוברת.

קלעו להפועל אילת: גריפין 19 (5-8 לשתיים, 2-6 לשלוש, 3-8 מהקו, 7 ריבאונדים, 4 איבודים), טרל 12 (3-4 לשתיים, 1-6 לשלוש, 3-6 מהקו, 3 חטיפות, 5 איבודים), פטוויי (3-4 לשלוש, 1-5 לשתיים) וגריימס (4-5 מהשדה, 6 ריבאונדים) 11 כ"א, ארצי 9, גרשון 8 (3-11 מהשדה, 6 ריבאונדים, 4 אסיסטים), אביבי 4. כן שותפו: הראל ואשכנזי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
הירושלמים מודים לקהל בסיום, צילום: עודד קרני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...