דרמת ענק במשחק הראשון של סדרת גמר הליגה הלאומית נגמרה בניצחון חוץ של עירוני קריית אתא על עירוני ר"ג, 98:107 לאחר הארכה, והצפוניים מובילים כעת 0:1, כשיתרון הביתיות עבר לצד שלהם.
קריית אתא פתחה נהדר וכבר הובילה ביתרון דו ספרתי ברבע הראשון, אך הקבוצה של שמוליק ברנר, שאיבדה את עבדוליא גויא ברבע השני בגלל פציעת קרסול, חזרה למשחק שהיה צמוד עד לסיומו.
קריית אתא שוב ברחה ברבע האחרון, אלא שמוריאל לוטטי שמר את ר"ג במשחק ושלשה גדולה של דקראיי טאקר על הבאזר קבעה 89:89 בתום המועד החוקי.
בהארכה, האורחים היו כבר הרבה יותר טובים והפגינו הרבה מאד אופי בדרך לניצחון, כאמור 98:107, וביום שני יארחו את משחק 2 בסדרה של הטוב מ-5.
איש המשחק היה אמין סטיבנס שקלע 33 נקודות למנצחים, הוריד 9 ריבאונדים וחילק 6 אסיסטים. הוא קיבל עזרה גדולה משלו לוגסי שקלע 19 נקודות ומעידו דוידי שקלע 18 נקודות ומסר 10 אסיסטים.
את ר"ג הובילו טאקר ושחר עמיר עם 20 נקודות כ"א, כשפול דילייני הוותיק (8 אסיסטים) ומוריאל לוטטי (6 אסיסטים) הוסיפו 13 נקודות כ"א.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

