"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אורי אלון הדהים: "אני עוזב את הפועל ירושלים"

רעידת אדמה בבירה: אחרי איבוד האליפות, הבעלים העביר את סמכויותיו במועדון לקבוצת משקיעים: "זכיתי להגשים חלום ולראות את הקבוצה שאני אוהד מילדותי זוכה פעמיים באליפות"

,עודכן
צילום: אלן שיבר // אורי אלון. עוזב את האלופה היוצאת

זה היה באוויר בתקופה האחרונה והיום (שלישי) זה הפך לרשמי. אורי אלון עוזב את הפועל ירושלים. הבעלים של הקבוצה מהבירה בחמש השנים האחרונות החליט להעביר את סמכויותיו במועדון לקבוצת משקיעים הכוללת את איל חומסקי שייקח פיקוד על הנעשה ויהפוך לשותף-מנהל.

במועדון מסבירים כי אלון החליט לעזוב בעקבות התפתחות משמעותית בעסקיו הפרטיים, במיוחד של חברת קומפאס, שמעסיקה כיום כ-500 עובדים ושוויה עומד על 2.2 מיליארד דולר (כשמונה מיליארד שקלים). בחודשים האחרונים העביר אלון את סמכויותיו באופן הדרגתי כדי לאפשר בצורה המיטבית ביותר את המשך הפעילות.

אורי אלון והפועל ירושלים חוגגים אליפות בעונה שעברה. היו זמנים // צילום: אלן שיבר

מי שייקח כאמור את המושכות הוא חומסקי, שינסה לגייס ספונסרים חדשים כדי שתקציב המועדון לא ייפגע. גיא הראל ימשיך לשמש כמנכ"ל הקבוצה.

בשנת 2013 רכש אלון את הפועל ירושלים יחד עם קבוצת משקיעים שכללה את חומסקי, ובכך הציל אותה מפירוק. תחת ניהולו, זכו האדומים בשתי אליפויות (2015 ו-2017) וגם הגיעו לחצי גמר היורוקאפ. מטרתו העיקרית של הבעלים הייתה להביא את הקבוצה ליורוליג, אך הוא כשל בכך וייתכן שלכך היה קשר להחלטתו לעזוב.

אורי אלון אמר: "זכיתי להגשים חלום ולראות את הקבוצה שאני אוהד מילדותי זוכה פעמיים באליפות המדינה ומצליחה בעקביות תוך שהיא מגיעה בכל שנה לפיינל פור. ראיתי צמיחה עצומה בקהל האוהדים שבחמש השנים האלה התבסס כאחד הקהלים הדומיננטיים באירופה, ויחד שברנו הגמוניה של 50 שנים בארץ.

אלון וחומסקי. ייקח את המושכות // צילום: אלן שיבר

"במקביל להצלחתה של הקבוצה, חברת הטכנולוגיה שהקמנו בניו יורק, קומפאס, זכתה להצלחה והכרה בקנה מידה עולמי. לשם השוואה, כשרכשנו את הפועל ירושלים, קומפאס העסיקה כ-30 עובדים לערך. כיום, החברה כוללת מעל ל-5,000 עובדים. כמובן שהנסיבות השתנו בהתאם, כך שבחודשים האחרונים רוב פעילותי הוקדשה לקומפאס ובצורה הדרגתית הצטמצם היקף הפעילות שלי בקבוצת הכדורסל".

איל חומסקי מסר: "אורי אלון שינה את ה-DNA של הפועל ירושלים והפך אותה לקבוצה ווינרית. הפועל ירושלים הפכה לגורם דומיננטי בכדורסל הישראלי בזכות החזון והיכולות של אורי אלון, כמו גם הניסיון שהוא הביא איתו. היסודות, שהוצבו חזקים ויסייעו לנו להמשיך להוביל את הכדורסל הישראלי עוד שנים רבות".

ניר ברקת, ראש העיר ירושלים אמר כי "אורי אלון תרם תרומה אדירה לעיר אשר נהנתה בשנים האחרונות מהצמיחה האדירה של הפועל ירושלים. ניהולו הפך את קבוצת הכדורסל של העיר לקבוצה אלופה שזכתה לתארים רבים בזמן קצר, והישגיה בתקופתו יירשמו בספר ההיסטוריה של הקבוצה והעיר בכלל. אורי, אתה אוהב ירושלים אמיתי, בשם כולנו, תודה לך".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר