"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כבוד: סלאמוויט באיולין-טפרי סיימה במקום ה-10 בגמר 5,000 מ'

הרצה הישראלית חצתה את קו הסיום בזמן של 14:54:39 דקות: "אני מרוצה מאוד, זה היה קשה" • סיפאן חסן ההולנדית זכתה במדליית הזהב

,עודכן
0השמעה
באיולין-טפרי, צילום: עמית שיסל הוועד האולימפי בישראל

הישג נהדר לרצה סלאמוויט באיולין-טפרי בגמר ריצת 5,000 מטרים במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020.הישראלית סיימה את הריצה במקום ה-10 בזמן של 14:54.39 דקות. "אני מרוצה מאוד, זה היה קשה", סיפרה לאחר הגמר.

מי שזכתה במדליית הזהב היא ההולנדית סיפאן חסן, שסיימה בזמן של 14:36.79 דקות. הלן אובירי הקנייתית זכתה במדליית הכסף עם זמן של 14:38.36 דקות, ובארד זכתה גודאף טסגאיי האתיופית עם זמן של 14:38.87.

מאז אסתר רוט-שחמורוב במשחקי מונטריאול 1976 לא הייתה אתלטית ישראלית בגמר במקצועות הריצה – אז לפני 46 שנה סיימה רוט-שחמורוב במקום השישי בגמר 100 מטר משוכות.

טפרי (מימין) וחסן, בגמר,
שלוש המדליסטיות,AFP
טפרי רצה בגמר בטוקיו,עמית שיסל הוועד האולימפי בישראל

מי את, סלאמוויט באיולין-טפרי?

מדובר בסיפור סינדרלה נפלא. טפרי נולדה למשפחה לא-יהודית באתיופיה וב-2012, בגיל 18, היא הכירה את האתלט הישראלי מארו טפרי במחנה אימונים במולדתה. כעבור חמש שנים הזוג התחתן באתיופיה - וסלאמוויט היגרה לישראל. בשנים האחרונות סלאמוויט הלכה והשתפרה. לאחר שקיבלה את האזרחות הישראלית ב-2019, באיולין-טפרי שברה את השיא הישראלי, שבו היא מחזיקה עד היום: 4:11.37 דקות.

סיפאן חסן (בכתום) במוקדמות,GettyImages
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בטוקיו היא הגיעה לשיא, מכל הבחינות: במוקדמות קבעה שיא ישראלי - 14:53.43 דקות, ומקום 11 כולל - כאשר 15 מעפילות לגמר. אגב, סלאמוויט השתתפה במקצה המוקדמות המהיר יותר, ואם היתה נוטלת חלק במקצה השני, שהיה טקטי בהרבה, אז עם השיא הישראלי - היא היתה מסיימת ראשונה במקצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר