אדם אריאל בהפסד לספרדים במפגש הקודם. משהו הולך להשתנות? | צילום: ברני ארדוב

צ'ק דחוי: מנרסה הפועל ירושלים סוף סוף נפגשות

אחרי שנדחה בגלל הקורונה, המפגש הקריטי בין מנרסה להפועל ירושלים, האחרון בבתים, ייערך היום בספרד • ניצחון יסדר ביתיות מול פרומיטיי בפליי־אין, הפסד יסבך הכל

באיחור של שבועיים, הפועל ירושלים תסיים היום את שלב הבתים בליגת האלופות עם משחק במנרסה, אחרי שנדחה פעמיים בשל גל הדבקה בקורונה בקבוצה הספרדית, שהיתה מושבתת כשלושה שבועות. למעשה, משחקה מול ריאל מדריד שלשום היה הראשון שלה מאז 11 בדצמבר.

עבור ירושלים זהו משחק חשוב מאוד, שתוצאתו תקבע את זהות היריבה שלה בפליי־אין, וגם אם יהיה לה יתרון ביתיות או לא. המשחק הזה ייערך כשרוב סדרות הפליי־אין האחרות במפעל כבר החלו.

יותם הלפרין. משחק קריטי בספרד, צילום: לירון מולדובן

המשמעות: לניצחון תהיה משמעות גדולה, וזה אולי המפתח להמשך העונה של האדומים. אם ינצחו, הם יסיימו את שלב הבתים במקום השני ויקבלו יתרון ביתיות בפליי־אין (בסדרת הטוב משלושה). הפסד ישלח אותם למקום השלישי, ללא יתרון ביתיות. ניצחון - והם יפגשו את פרומיטיי האוקראינית (קבוצתו של ננו גינזבורג) שהיא קבוצה טובה, אבל חסרת ניסיון במפעלים האירופיים. הפסד - והיא פוגשת את טנריפה, מהקבוצות המובילות במפעל בשנים האחרונות (זכתה בגביע והגיעה לגמר נוסף), ומועמדת קבועה ללכת עד הסוף. ההבדלים ברורים.

הסיכויים: אם מנרסה תפגין את היכולת שגילתה מול ריאל מדריד (אף שהפסידה 92:87), לירושלים אין סיכוי. הקבוצה הספרדית הפתיעה ביכולת גבוהה בעיקר לנוכח העובדה שהיתה מושבתת כמעט חודש. העניין הוא שחוקי המשחק נגד ירושלים אחרים. לפני הכל, המשחק לא קובע לה דבר. היא הבטיחה את המקום הראשון (עדיין לא נוצחה) ואת העלייה הישירה לטופ 16. מלבד זאת, המשחק בשעה 13:30 בצהריים יהיה השני שלה בתוך 36 שעות. מעבר לכך, הראש של המארחת נמצא במאבקיה להיכנס לשמינייה הראשונה בליגה כדי להשתתף בגביע, וביום ראשון היא אמורה לשחק נגד ברצלונה.

דוברת בבכורה בארנה. לא יוכל לסייע, צילום: אלן שיבר

האילוצים: ג'ון קילפטריק חיובי לקורונה ונשאר בארץ. נועם דוברת וג'ון אגבונו לא רשאים לשחק מכיוון שמדובר במשחק דחוי, ובמועד המקורי הם לא היו שחקני הקבוצה. לירושלים יהיה סגל של שמונה שחקנים בכירים בלבד.

בתוך כך, בעקבות צירופו של נועם דוברת, הגארד יובל שניידרמן (19, 1.85 מ') יעזוב בקרוב את המועדון לטובת מכבי ראשל"צ או הפועל חיפה. המטרה: צבירת דקות משחק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בהכנת הכתבה השתתף יעקב מאיר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...