סערה בספרד סביב נועה קירל: "הקליפ שלה הוא כלי תעמולה"

הקליפ לכבוד מונדיאל 2026 ממשיך לעורר תגובות - וכלי תקשורת המזוהים עם קו ביקורתי כלפי ישראל תקפו את הזמרת בעקבות המסר שהם מזהים בסרטון

נועה קירל בקליפ המונדיאל החדש. צילום: צילום מסך

הקליפ החדש של נועה קירל לקראת מונדיאל 2026 ממשיך לעורר תגובות ברחבי העולם - ובעיקר בספרד, שם כלי תקשורת המזוהים עם קו ביקורתי כלפי ישראל תקפו את הזמרת הישראלית בעקבות המסר שהם מזהים בסרטון.

בקליפ נראית קירל כשהיא לבושה כשוערת, הודפת בעיטות עונשין של שחקן שמוצג כמי שמייצג את נבחרת ספרד. בספרד טענו כי מדובר בהתייחסות לעמדה שהציגה המדינה במהלך המלחמה בעזה וליחסים המתוחים שנוצרו בין המדינות סביב הסוגיה.

העיתון הספרדי "פאבליקו" פרסם ביקורת חריפה על הקליפ, וטען כי מדובר ביצירה שמציגה מסר פוליטי ולא רק שיר לקראת אירוע הספורט הגדול בעולם. בכתבה נכתב כי הסרטון "מעורר שאלות רבות" וכי לטענת הכותבים הוא מהווה ניסיון להציג עמדה מדינית דרך יצירה מוזיקלית.

בעיתון טענו כי הקליפ של קירל הוא "הלבנת הברבריות של ישראל" ושמדובר ב"תעמולה של מדינה כושלת שמבצעת רצח עם". 

נועה קירל בקליפ החדש למונדיאל, צילום: צילום מסך

 

"עיסוק אובססיבי של ישראל בספרד"

גם העיתונאית הבריטית ממוצא פלסטיני ליילה אחמד, שמרבה לבקר את ישראל, תקפה את קירל בפוסט ברשתות החברתיות שזכה למיליוני חשיפות. בפוסט היא טענה כי הקליפ הוא חלק מ"עיסוק אובססיבי של ישראל בספרד" בעקבות עמדתה בנושא הפלסטיני, ואף מתחה ביקורת על חברת אדידס, שמעניקה חסות לקליפ.

בנוסף הופיעו ברשת תגובות אישיות נגד קירל, כולל התייחסויות לבן זוגה, שוער באיירן מינכן דניאל פרץ, כאשר חלק מהמבקרים ניסו לקשור בין הקליפ לבין הקריירה המקצועית שלו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר