מכבי חיפה חזרה רשמית לחיים, כאשר חגגה אמש (ראשון) עם 0:4 משכנע על נועלת הטבלה בני ריינה וחיברה ניצחון שלישי ברציפות, בעזרתו עלתה למקום הרביעי בטבלת ליגת העל, מעל הפועל תל אביב ומכבי נתניה.
כזכור, לפני רצף הניצחונות, שהתחיל ב-1:2 על הפועל תל אביב, חיפה רשמה רצף נוראי של שמונה משחקים ללא ניצחון, אך כעת נראה שהירוקים חזרו לליגה ובענק, ומי שחתום על הקאמבק הזה יותר מכל, כולל עם צמד נהדר על חשבון ריינה, הוא החלוץ גיא מלמד, שכבש גם במשחק החזרה שלו מול הפועל תל אביב.
מלמד, מלך שערי העונה שעברה בליגת העל עם 21 כיבושים, לא זכה להרבה הזדמנויות להוכיח את עצמו מאז עבר באמצע העונה שעברה מהפועל חיפה לצד הירוק של העיר, אך כעת, לאחר הפרידה מדייגו פלורס וחזרתו של ברק בכר לעמדת המאמן, נראה כי מלמד סוף כל סוף נכנס לעניינים גם במדים הירוקים של מכבי חיפה.
עם זאת, על אף העובדה שבכר, אפשר להגיד שהודה בטעותו עם החזרתו של מלמד לסגל ולהרכב, המאמן סופג ביקורת על ההחלטה לספסל את מלמד מלכתחילה, עוד בעונה שעברה, וכמו כן, על העובדה שלקח זמן רב כל כך עד שהחליט לאפשר לחלוץ לחזור ולשחק.
מי שמתח ביקורת על בכר הוא לא אחר מאשר הסטנדאפיסט, הקומיקאי והבמאי נאור ציון, שהעלה לסטורי שלו את תמונתו של גיא מלמד על רקע השיר "כמה פעמים" של רפי פרסקי וכתב: "כמה פעמים דיברתי על מלמד ושום דבר לא קרה? כמה פעמים דיברתי על מלמד... ושום דבר לא קרה...".
עוד הוסיף ציון וכתב: "יאללה ברק, אתן עוד כמה תובנות, נסה להקשיב הפעם... הכי מגיע לך גיא מלמד וגם למיכאל אוחנה ועלי מוחמד".

