אייל ברקוביץ' מעורר סערה: "העם מטומטם"

כדורגלן העבר האגדי התייחס בתוכנית "מוריה וברקו" ברשת 13 לסקרים שמנבאים כי מפלגת "הליכוד" בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו תישאר המפלגה הגדולה ביותר גם בכנסת הבאה: "אם העם מחזק את הקואליציה שאחראית על המצב הכי גרוע שהיינו בו, אז העם מטומטם"

אייל ברקוביץ'. צילום: צילום מסך

אייל ברקוביץ', כדורגלן העבר האגדי, מנהלה המקצועי של הפועל רעננה מהליגה הלאומית ומגיש התוכנית "מוריה וברקו" לצד מוריה אסרף ברשת 13, סיפק במהלך התוכנית ששודרה אמש (שבת) אמירה שנויה במחלוקת שכבר מסעירה את הרשתות החברתיות.

על רקע הסקרים המראים כי "הליכוד" היא עדיין המפלגה הגדולה ביותר והייתה מבססת את כוחה גם אם היו נערכות בחירות היום, יותר משנתיים אחרי טבח 7 באוקטובר, סיפק ברקו אמירה נגד מצביעי מפלגת "הליכוד" וראש הממשלה בנימין נתניהו.

במסגרת דבריו, ברקוביץ' ציטט בצורה לא מדויקת את שירו של שלום חנוך "מחכים למשיח", וטען על רקע הסקרים המנבאים כי מפלגת "הליכוד" של ראש הממשלה נתניהו תישאר המפלגה הגדולה ביותר גם בכנסת הבאה, כי "העם מטומטם", בדומה למילות השיר: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם".

אייל ברקוביץ' ומוריה אסרף, צילום: צילום מסך - רשת 13

במסגרת התוכנית ברקוביץ' הגיב לשאלה שעלתה באולפן ותקף: "שאלת אם העם אשם, יש לי תשובה בשבילך. יש זמר, שלום חנוך, שהוא שר שיר שיש בו את המשפט הפשוט, העם מטומטם והעם ישלם. לצערי זה המצב". מוריה אסרף השיבה: "אתה חושב שהעם מטומטם?".

ברקוביץ' השיב מיד: "כן, אני חושב שבשנתיים האחרונות המדינה שלנו נמצאת במצב הכי גרוע שיכול להיות ואם העם מחזק את הקואליציה שהיא אחראית על המצב הכי גרוע שהיינו בו אז כן, העם מטומטם".

אייל ברקוביץ', צילום: אינסטגרם

התגובות ברשתות החברתיות כמובן, לא איחרו לבוא, כאשר בין היתר, לירן ברוך, יו"ר פורום נכי צה"ל למען ביטחון ישראל, הגיב לדבריו של ברקוביץ': "הרגע הזה שהאירוניה מתה. אייל ברקוביץ' מכנה את עם ישראל 'עם מטומטם'".

ברקוביץ', כיום בן 53, אומנם פרש מכדורגל כבר לפני קרוב ל-20 שנה, אך עדיין זכור כאחד הכדורגלנים הגדולים שידע אי פעם הכדורגל הישראלי מקריירה אדירה שכללה את מכבי חיפה, מכבי תל אביב, סאות'המפטון, ווסטהאם, מנצ'סטר סיטי, בלקבורן, פורטסמות' וסלטיק, וכמו כן, גם 78 הופעות ותשעה שערים במדי נבחרת ישראל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר