הקרב המתמשך בין ערוץ הספורט למכבי תל אביב נמשך כבר כמה שנים. כעת, אחרי שהחליט לתבוע את מגישי ערוץ הספורט, רז זהבי ונדב צנציפר, היועץ המשפטי של מכבי ת"א וסגן יו"ר ההתאחדות לכדורגל, עו"ד מורן מאירי, דורש מהשניים פיצויים בסך 163 אלף שקל.
התביעה של מאירי, שנדונה בבית משפט השלום על ידי השופט ערן טאוסיג ביום חמישי האחרון, הינה תביעת לשון הרע אותה הגיש באופן אישי נגד זהבי, צנציפר וערוץ הספורט, הוגשה לאחר שבמסגרת שידורי ערוץ הספורט נרמז כי מאירי ניצל את מעמדו בהתאחדות לכדורגל והתערב לכאורה בבחירת הרכבה של נבחרת ישראל בתקופת יוסי בניון ואלון חזן, מתוך רצון להיטיב עם מכבי תל אביב.
במסגרת הדיון בבית המשפט נחשף כי קיימות הקלטות של בניון וחזן בהן השניים לכאורה טוענים להתערבות מצידו של מאירי, אם כי כאשר התביעה, בראשות עו"ד רז בן דור, נציגו של מאירי, דרשה מההגנה להציג התכתבויות בין הנתבעים, צנציפר וזהבי, לבין בניון וחזן, אשר נטען כי הם מקורות של השניים מזה שנים רבות, ההגנה, בהובלת עו"ד אורי בסט, טענה כי לא קיימות התכתבויות שכאלה.
"נחקור את יוסי בניון ונראה שמה שאמר אינו אמת"
כאשר עו"ד בסט טען בדיון סביב אמינות הדברים: "
על כך הגיב בזלזול עו"ד רז בן דור, שטען: "גיחכתי שאמר חברי שיוסי בניון הוא מהאנשים האמינים בכדורגל הישראלי. אנחנו כמובן נחקור אותו ונראה שמה שהוא אמר בהקלטה הוא לא נכון ולא אמת. אפשר להכתיר אותו לאחד הכדורגלנים הגדולים בכל הזמנים, יש לו הרבה זכויות במישור הספורטיבי, אבל אני לא חושב שהתדמית שלו בעולם הכדורגל היא של האדם האמין ביותר״.
בנוסף, עו"ד בן דור הציג טענה מסקרנת, לפיה לא ניתנה למאירי זכות תגובה לטענות נגדו, בעוד מהערוץ פנו דווקא לראש מערך ההסברה של ההתאחדות לכדורגל, שלומי ברזל, שהמליץ לשניים בשידור לבדוק את עצמם היטב מאחר והוא לא שמע טענות שכאלו כנגד מאירי.
כמו כן, נטען כי קיים חשד שמהערוץ העדיפו להסתיר ממאירי את פרסום הטענות נגדו טרם השידור, כאשר על כך טען עו"ד בן דור: "
כעת, נקבע כי דיון קדם משפט מסכם נקבע לתאריך 15 בינואר 2026, כאשר על פי החלטת השופט טאוסיג על התביעה להגיש את תצהיריה עד ל-11 בנובמבר, בעוד על הנתבעים להשיב בתצהירים משלהם עד ל-28 בדצמבר, בעוד במקביל יימשכו, לבקשת השופט, נסיונות הגישור בין הצדדים בנסיון להגיע להסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט.

