קוני לוי. קיץ מעניין יעבור עליו | צילום: ברני ארדוב

שלח לו שקט: בהפועל באר שבע חושבים בגדול

עוד לפני שרוני לוי שואף לבנות בב"ש קבוצה איכותית שתתמודד על תארים, הוא עובד קשה כדי לשקם את חדר ההלבשה שידע העונה לא מעט רגעים מביכים • לשם כך הוא סימן כמה שחקנים ותיקים שיכולים לשנות את הדינמיקה • ואיך ז'וסואה הפרוע ישתלב בתוך כל זה? עדיין לא ברור

באחת השיחות בין הבעלים של הפועל ב"ש, אלונה ברקת, למאמן הקבוצה רוני לוי עלה נושא בניית הקבוצה לעונה הבאה. מעבר לעניינים המקצועיים, לוי שם דגש על חדר ההלבשה, שהיה רווי תקריות בשנה שחלפה. בהנהלת המועדון הבינו שכדי להצליח לחבר קבוצה טובה, יהיה עליהם לחזק את הסגל בשחקנים שיהיו טובים זה כלפי זה, ולא רק על המגרש.

"היו יותר מדי דברים שלא קשורים לכדורגל", סיפרו בבירת הנגב, "כולם מכירים את התקרית האחרונה בין ז'וסואה לשגיב יחזקאל, שגלשה לפסים אלימים, אבל היו עוד כמה אירועים עם ז'וס וכמה שחקנים שלא הסתדרו אחד עם השני".

על כן היה חשוב למועדון לבחור שחקנים טובים, אך גם כאלה שיתחברו זה לזה. רוני לוי הגיש רשימה ובה שמות כמו איתי שכטר, עידן ורד ורועי גורדנה, שחקנים ותיקים שאותם הוא מכיר ברמה האישית. "שחקן כמו שכטר הוא חיובי לחדר הלבשה, לא משנה אם הוא בהרכב או בספסל", אמרו בב"ש, "עדיין אין סיכום איתו, אבל זה הסגנון שמחפשים. גם עידן ורד כזה. רוני מכיר אותו מצוין מבית"ר והיה רוצה שהוא יביא אותם הדברים גם להפועל ב"ש".

דור מיכה. יסגור את תנאיו?, צילום: עמי שומן

לצד הדברים הללו, לוי הניח שם אחד על השולחן שלא היה לגביו קונצנזוס; השוער אריאל הרוש, שסיים עם ב"ש בטונים צורמים, עשוי לחזור לקדנציה שנייה. לשם כך הוחלט "לנקות עימו שולחן" לפני שנחתם הסכם חדש. בב"ש לא שכחו את הטענות של הרוש אחרי שירד לספסל, בעוד אוהד לויטה תפס את מקומו בהחלטה מקצועית שקיבל אז המאמן ברק בכר. "אם הרוש ירצה לחזור, הוא יצטרך להבין שאין טאבו. אווירה טובה היא דבר שלא נתפשר עליו", הסבירו במועדון.

אריאל הרוש. ימלא את מקומו של לויטה?, אי-פי-איי

מלבד השמות שלוי רוצה, הבעלים אלונה ברקת החליטה כבר בינואר כי היא רוצה לראות במועדון את הקשר דור מיכה. למעשה, ההסכם עם מיכה סגור, והוא ייחתם רק כאשר תעבור התקופה שבה האדומים צריכים לשלם עבורו דמי השבחה למכבי ת"א. "שמות כמו מיכה, שכטר, ורד, גורדנה ונוספים, הם למעשה קבוצה חדשה ורוח חדשה", הודה שחקן, "היתה שנה קשה ועכשיו הרצון הוא לחזור להתחרות על תארים וליהנות מכדורגל".

כל השחקנים שנמצאים על השולחן כרגע, הם דור ותיק ומנוסה שעבר הכל בכדורגל הישראלי. בבירת הנגב מודעים לכך שלא מדובר בהליך הצערה אלא להפך, אך הבהירו כי "הקבוצה שזכתה כאן באליפויות היתה עמוסת ניסיון".

שכטר. גם יגיע לבירת הנגב?, אלן שיבר

כמו כן, גם אביב סולומון סיכם את תנאיו בקבוצה. המגן אמנם ירד ליגה בעונה החולפת עם כפ"ס, אבל נחשב לאחד מנקודות האור שלה. שחקן הגנה נוסף שיגיע בימים הקרובים הוא איאהב גנאים שיירכש תמורת מיליון ש"ח מבני סכנין.

בתוך כך, בב"ש שוברים את הראש מה לעשות לגבי ז'וסואה, שנמצא בחופשה בחו"ל. ההמלצה של המנכ"ל היוצא אסי רחמים היתה להיפרד ממנו, אחרי שניתנו לו כמה הזדמנויות לשנות את התנהגותו, אך הוא לא עמד בהן. כעת בב"ש שוקלים אם להיפרד סופית מהפורטוגלי, או להשאירו בתקווה שסביבה נוחה וחדר הלבשה בריא יעזרו גם לו להתנהל אחרת.

ז'וסואה. מה לעשות איתו?, ברני ארדוב
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

את ההחלטה הסופית תקבל ברקת, אם כי מדובר בסוגיה לא פשוטה, בעיקר משום שיש הערכה אדירה לקשר. ככל שעובר הזמן והרוחות נרגעו, כך הלחץ להשאיר את "ז'וס" גובר. השחקן עצמו כבר העביר מסר כי יחזור לישראל בהתאם לחוזהו, בעוד סוכנו ניסה למצוא פתרונות בשיחות עם ראשי המועדון. הבלם מיגל ויטור, חברו הפורטוגלי של ז'וסואה, הבטיח לנסות לעבוד עימו ברמה האישית, אם כי בעבר הדבר נכשל על המגרש ומחוצה לו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...