ארז כלפון, יו”ר המנהלת, החליט היום (רביעי) להטיל על מכבי חיפה קנס בן 10 אלף שקלים בעקבות הנאצות, שהשמיע עומר אצילי לעבר אוהדי מכבי תל אביב בחגיגות האליפות של הירוקים. כזכור בליל יום ראשון, תועד הקשר עם האוהדים: "לכל אוהד מכבי תל אביב יש בת זונה", במסגרת סרטון, הופץ ברשת.
במכתב של כלפון, שהופנה לבעלים יעקב שחר, נכתב: "אני פונה אליך בקשר לאירוע במסגרתו שחקן המועדון, עומר אצילי, השתמש במילים מבזות ולא ראויות, לשון המעטה; אני מניח שהמקרה ידוע לך היטב ולכן איני רואה לנכון להרחיב ולחזור על המילים במכתבי זה.
"מעבר להיותה של התנהגות זו פגומה מוסרית, ירודה ומבזה הרי שיש בה - בין היתר - בכדי לבזות את כבוד האישה; מצופה היה משחקני כדורגל, ועל אחת כמה וכמה מן השחקן הנוכחי, להקפיד הקפדה יתרה על כבוד האישה במיוחד לאור המאמצים הגדולים הנעשים על ידי מנהלת הליגות לכדורגל ומועדון הכדורגל מכבי חיפה בתחום זה".
עוד המשיך כלפון: "בהתנהלותו - אשר קיבלה חשיפה נרחבת בציבוריות הישראלית - פגע השחקן בתדמית הכדורגל הישראלי ובייש רבים מן המעורבים בו. נוכח האמור לעיל החלטתי להטיל קנס של 10,000 שקלים על מועדון הכדורגל מכבי חיפה.
"אני מקווה כי השחקן יטופל במלוא חומרת הדין ובכלל זאת כי הקנס הנ"ל יושת עליו במסגרותיו הפנימיות של המועדון. מנהלת הליגות לכדורגל, אשר חרטה על דגלה שיתוף פעולה עם הרשות לקידום מעמד האישה, לא תאפשר לאף גורם הפועל במסגרתה לפגוע בכבוד האישה ותנקוט באמצעים החמורים ביותר בגין כל הפרה נוספת של מי מהקבוצות, השחקנים או אנשי הצוות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
