מדינת ישראל התעוררה הבוקר (שבת) ליום קשה במיוחד. לצד ירי ארטילרי קשה מרצועת עזה, מחבלים חדרו לגבול המדינה ופגעו באזרחים וחיילים רבים.
המלחמה הקשה שמתנהלת החל משבת בבוקר בדרום לא משאריה את עולם הספורט אדיש, כוכב ה-NBA לשעבר אנס פרידום (לשעבר קאנטר), שכיום מתעסק בזכויות אדם ואף הוגלה בטורקיה בעקבות המאבק שלו הגיב בחריפות: "זה לא מקובל, בתור מוסלמי אני מגנה את ההתקפות על ישראל".
כצפוי, גם הספורטאים הישראלים לא נותרו אדישים והגיבו ברשתות החברתיות. ערן זהבי, כוכב מכבי ת"א תקף את ההערכות של כוחות הביטחון: "להיכנס באין מפריע ולהפתיע אותנו ככה בדרום ולהשאיר את התושבים חסרי אונים? איפה כל הטכנולוגיה, כל התצפיתנים וכל מי שאמור להיות על המשמר?".
זהבי התייחס לתיעודים שמופצים ברשתות החברתיות, בהם המחבלים שבים לגבול עזה עם רכבי צה"ל: "אבל עזבו אשמים רגע, איך הם חוזרים לעזה ככה בקלות? למה התגובה כזו איטית. למה אני לא שומע אף אחד מהממשלה מרגיע את המדינה?".

לאחר מכאן, זהבי היה יותר תקיף:

מאור בוזגלו, שחקן העבר, כאב את הבוקר הקשה: "קמנו לתוך סרט אימה. איזה תמונות, איזה סרטונים, הבטן מתהפכת. מפחיד".
גם הספורטאים הזרים ששיחקו בעבר, או שמשחקים היום בישראל, הביעו הזדהות, לורנזו שימיץ', שחקנה של מכבי חיפה, וסקוטי ווילבקין, שחקנה לשעבר של מכבי תל אביב בכדורסל, שיתפו באינסטגרם סטורי עם נתונים והסברה ישראלית:

שחקני הכדורסל ג'יילן אדאמס, ששיחק בהפועל ירושלים ומכבי תל אביב, וג'ורדן מקריי, ששיחק בהפועל תל אביב, הביאו הזדהות בטוויטר:

