אבל בארצות הברית. קופץ הסקי האולימפי, פטריק גאסיניצה, מת אמש (שלישי) בגיל 24, בתאונת אופנוע קשה. בהתאחדות הסקי והסנובורד של ארצות הברית, אישרו את הידיעה, אך לא פרסמו את סיבת מותו, אלה שיותר מאוחר, בכלי תקשורת רבים, החלו לדווח על הסיבה הטרגית.
הספורטאי המוכשר יליד אילינוי, התחרה עבור נבחרת ארה"ב באולימפיאדת החורף 2022 בבייג'ין. הוא גם היה חלק מרביעיית הגברים של ארה"ב, שהגיעה למקום העשירי בהופעת הבכורה האולימפית שלה.
Patrick Gasienica (24) - amerykański skoczek narciarski pochodzenia polskiego, olimpijczyk z Pekinu (2022). Zginął w wypadku motocyklowym. pic.twitter.com/FAjmLhFoWl
— Kto umarł? (@KtoUmarl) June 13, 2023
גאסיניצה גדל במועדון הסקי Norge באילינוי, והוא ערך את הופעת הבכורה שלו בקפיצות הסקי ב-2015. הוא ייצג את ארה"ב בשתי אליפויות העולם בסקי לנוער ב-2016 וב-2017, כמו גם באליפות העולם בסקי ב-2019. לאחרונה הוא התחרה בגביע הקונטיננטלי באיירון מאונטיין, מישיגן במרץ, וסיים במקום ה-37.
Patrick Gasienica, Olympic ski jumper, dies at 24 https://t.co/kvmF1a8LwA pic.twitter.com/MEcCu8baqX
— NBC OlympicTalk (@NBCOlympicTalk) June 13, 2023
עמיתו מנבחרת ארצות הברית, מקסים גליבקה, הודיע על מותו של הספורטאי באינסטגרם: "אין לי מילים. פטריק, היית אדם מדהים, עמית ומודל לחיקוי לכולנו. אמרת לי להמשיך ולא לוותר. לא הייתי חושב שאלו יהיו המילים האחרונות שלך אליי. תנוח בשלום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו