קשטן יבחר לנו מאמן לאומי

יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון, הקים ועדת איתור לבחירת מאמן לנבחרת ישראל וכלל בה את מאמן הנבחרת לשעבר ואת צבי רוזן • הם יצטרפו אליו ואל חלובה והמנכ"ל רותם קמר

לוזון וקשטן. שוב משתפים פעולה צילום: אלן שיבר // לוזון וקשטן. שוב משתפים פעולה

יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, הקים אתמול את צוות ועדת האיתור למשרת מאמן נבחרת ישראל. בנוסף ליו"ר עצמו, בוועדה ישבו גם סגנו שטרן חלובה ומנכ"ל ההתאחדות רותם קמר. אל העסקנים צורפו שני אנשי מקצוע - מאמן הנבחרת לשעבר דרור קשטן, ושחקן העבר צבי רוזן.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לוזון, כידוע, תומך במינויו של אלי גוטמן לקדנציה נוספת, אך לעומת זאת, שטרן חלובה צפוי להעלות הצעה למנות צוות אימון שיכלול שני שחקני עבר צעירים שיקחו את המושכות וינסו להוביל את הנבחרת לטורניר היורו הקרוב בצרפת. נכון לעכשיו אין שמות אטרקטיביים פנויים שיוכלו לאייש את התפקיד. מאמן נבחרת הנוער אלי אוחנה מעוניין בג'וב ויש לזכור כי מי שחנך את אוחנה כמאמן היה דרור קשטן המיודד איתו מאד. עם זאת, גורמים בהתאחדות לכדורגל אמרו אתמול כי קשה להאמין שרצונו של אבי לוזון לראות את גוטמן ממשיך לעוד קדנציה לא יתממש מאחר שללוזון ישנו רוב של מקורבים בהסכמה.

"אני מרגיש שנתנו לי המון אחריות", אמר אתמול צביקה רוזן בהתייחס למינוי שקיבל לוועדת האיתור. לשאלה האם הוא חושב שדעת המיעוט של אנשי המקצוע מתוך חמשת אנשי הוועדה תוכל לשנות או להשפיע, ענה רוזן: "אין לנו שפע של אנשים לבחור מביניהם. מה שבטוח הוא שאני ודרור נרצה לבחור את האיש הכי מקצועי". 

עימות סוער בכנסת

ועדת החינוך של הכנסת התכנסה אתמול לדיון שני אודות הצעת החוק של שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, להעברה ישירה של כספי הטוטו לקבוצות ללא תיווך המרכזים. בדיון טענה לבנת כי מרכז הפועל מחתים אגודות ספורט על מסמך שבו הן מתחייבות להמשיך לקבל את כספי התמיכה דרך המרכז - ניסיון לעקוף את הצעת החוק. עוד הוסיפה כי נכון לאוקטובר 2013 חייב מרכז הפועל 6.9 מיליון שקלים לקבוצותיו ומרכז מכבי 2.4 מיליון שקלים.

בעלי מכבי חיפה, יעקב שחר, נכח בדיון ואמר: "השקעתי ב־20 שנה יותר כסף מאשר התקציב של השרה לבנת בשנים האחרונות. אני נפגע כשאומרים לנו שאנחנו גוזרים קופונים". לבנת השיבה והסבירה שטענותיה לא מופנות כלפיו, אלא כפלי המרכזים. רשם העמותות הודיע כי הוא תומך בהצעת החוק, שתועלה לקריאה שנייה ושלישית בתום הליך הדיונים בוועדת החינוך.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר