"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
75 לישראל

75 רגעי הספורט שכל ישראלי צריך להכיר: "ככה לא בונים חומה"

מוקדמות מונדיאל 1990: צ'רלי יאנקוס האוסטרלי ניגש לבעיטה החופשית מול ההגנה הישראלית באצטדיון רמת גן, וכבר בהכנות אליה, זיהה השדר יורם ארבל את החור בחומה של הנבחרת • הכדור נחת ברשת של בוני גינזבורג, והמשפט הפך למטבע לשון שכל ישראלי מכיר

,עודכן
0השמעה
הכדור עובר את החומה הישראלית, צילום: משה שי

מי?יורם ארבל

מה?השדר הישראלי טובע את אחד המשפטים הזכורים בכדורגל הישראלי, כשצ'רלי יאנקוס הכניע את בוני גינזבורג בבעיטה חופשית במשחק בין נבחרת ישראל לאוסטרליה במוקדמות מונדיאל 1990.

מתי?19 במרץ 1989

איפה?אצטדיון רמת גן, ישראל

ב-19 במרץ 1989, ישראל אירחה את אחת הנבחרות השנואות ביותר על הקהל שלנו – אוסטרליה. בדקה ה-67 אצטדיון רמת גן רעד כולו כשאלי אוחנה העלה את הנבחרת בכחול-לבן ליתרון, אבל כעבור חמש דקות בלבד רעד גם קולו של השדר יורם ארבל, שהכריז את האזהרה שהפכה למיתולוגית: "ככה לא בונים חומה", עת צ'רלי יאנקוס האוסטרלי התכונן לבצע בעיטת חופשית.

רגע לאחר מכן, יאנקוס ניצל את הטעות בהגנה הישראלית כדי לשגר בעיטת תותח ישירה לחיבורי שערו של בוני גינזבורג, מטווח ומיקום שרוב הכדורגלנים היו בוחרים להגביה – אצטדיון רמת גן נדם.

התקוות לסיים ראשונים בבית האוקיאני צללו למעמקים, עד שניו זילנד הפתיעה את האוסטרלים במשחק מאוחר יותר ועשתה את העבודה לישראל, יחד עם שער הסלאלום המפורסם של אוחנה בסידני, ארבעה שבועות לאחר כן.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לרשימה המלאה>>

באנר ספורט לרגעי הספורט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר