דנילו אספרייה נקנס אתמול בבית הדין המשמעתי ב-2,000 שקל וספג הרחקה על תנאי משני משחקים למשך שנה, בעקבות החגיגה המוזרה שלו בטדי בהפסד של בית"ר ירושלים להפועל תל אביב.
הבוקר (רביעי) בריאיון לתחנת רדיו בקולומביה, החלוץ הסביר מדוע החליט לחגוג בתנועות קוף לעברם של האוהדים האדומים.
"אוהדי הפועל תל אביב צעקו לעברי דברים מכוערים, וגזעניים", הסביר אספרייה באותו ראיון, "הקהל של הקבוצה הזאת הוא גזעני, אז אחרי השער שכבשתי בסה"כ שחררתי קצת קיטור. הרגשתי צורך לעשות את זה אחרי שהשופט בכלל לא הגיב לדברים הקשים שאמרו לי במהלך המשחק".
אספרייה, שכבש העונה 13 שערים במדי בית"ר, הוסיף: "החגיגה שלי הייתה שחרור קיטור כי אמרו לי דברים מכוערים והשופט בעצם לא פעל בנושא. בישראל בכל הקבוצות יש שחקנים שחורים, חלקם אפילו נולדו בישראל כי המוצא שלהם הוא אתיופי. יש לא מעט כאלה שחקנים בישראל, אבל עדיין אני סובל מלא מעט גזענות במגרשים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
