גם בעונה לא פשוטה, אנסטסיה גורבנקו הוכיחה פעם נוספת כי היא שחיינית ברמה הגבוהה ביותר, כשזכתה בפעם השנייה ברציפות, בתואר אלופת אירופה במשחה ל-200 מטר מעורב אישי.
במהלך השנים האחרונות הסטנדרט שהציבה, הרמה המקצועית, מסירות העבודה וכמובן התוצאות, גורמות לכך שהיא מצליחה להפתיע אותנו כל פעם מחדש (ואפילו מסתבר גם את עצמה). כל זה שרק לפני שבוע חגגה את יום הולדתה ה-19.
ילדת הפלא של השחייה הישראלית, הגיעה לאליפות ברומא לאחר שבאליפות העולם סיימה במשחה זה במקום החמישי, כשבשנה האחרונה גם התגייסה ועבדה לא מעט במים מאז הגמרים ההיסטוריים בטוקיו שנה שעברה.
כל מי שמכיר אותה, יודע שגורבנקו שנולדה וגדלה בחיפה, לא מסתפקת בכל זה, והיעד העיקרי מבחינתה כמובן הם המשחקים האולימפיים בפריז בעוד כשנתיים, אבל עד אז יש לא מעט מטרות נוספות בדרך שאחת מהן, כאמור, כבר השיגה.
כשהיא תזנק לבריכה החדשה בעיר האורות ותעלה על הפודיום, באחד משני הענפים היוקרתיים שיש בתכנית המשחקים האולימפיים. זה נשמע יומרני, אבל כנראה אף אחד לא ירים גבה אם גם שם תעמוד על הבמה היוקרתית.
אם גורבנקו לא היתה הולכת בסופו של דבר עם רחשי ליבה, כמעט והיינו מפספסים אותה. זאת מאחר ואביה ולדימיר, שהיה בעצמו חובב שחייה, זרק אותה למים לראשונה בגיל תשע, אך במקביל היא גם ניסתה את מזלה בהתעמלות אמנותית.
השינוי הגדול הגיע בגיל 12, אז "נסטיה", כפי שמכונה על ידי חבריה, החליטה לזנוח את ההתעמלות, לאחר שהרגישה יותר בשלה ומתאימה בשחייה וההצלחות לא איחרו לבוא, כששנה מאוחר יותר כבר זכתה בארבע מדליות זהב באליפות ישראל.
באולימפיאדת הנוער האירופי בהונגריה ב-2017, זכתה גורבנקו במשחה השליחים המעורב והצליחה להתברג בכמה גמרים. לאחר מכן החליטה השחיינית המוכשרת לעשות שינוי בחייה הפרטיים, ועזבה את הבית ואת מועדון השחייה שלה בקריית ביאליק, ועברה לגור ולהתאמן באקדמיית השחייה במכון וינגייט.
תוך זמן קצר, המהלך השתלם לה ובגדול, כשאת קפיצת המדרגה הגדולה והכניסה לתודעה על העבודה שיש לנו כאן משהו מיוחד, קיבלנו כבר באליפות אירופה לנוער בהלסינקי שבפינלנד בשנת 2018, שם בחצי הגמר ל-200 מטר מעורב, גורבנקו, חודש לפני שחגגה 15, השיגה זמן של 2:13.88 דקות, שהיה זמן קצר בחצי שנייה בלבד מהשיא הישראלי לבוגרות באותה התקופה בו החזיקה עמית עברי.
שלושה שבועות לאחר מכן, גורבנקו קיבלה את ההזדמנות כדי לקפוץ כיתה ולהשתתף בליגה של הגדולים כשהשתתפה באליפות אירופה שהתקיימה בגלאזגו שבסקוטלנד, והיא לקחה אותה בשתי ידיים: השחיינית עלתה לחצי הגמר ל-200 מטר מעורב אישי וניפצה שיאי גילאים במשחים נוספים.
הדובדבן שבקצפת עבורה, הגיע באוקטובר 2018 באולימפיאדת הנוער בארגנטינה, שם כבר מחקה מספר שיאים של עמית עברי, במשחה החזק שלה ה-200 מעורב, שבו עצרה את השעונים על 2:12.88 דקות וזכתה במדליית הזהב.
זו היתה אולי הסנונית הראשונה, וכולם חשבו שמדובר בעוד איזה אפיזודה חולפת וכמו הרבה שמות בנוער שנעלמו, היא גם תתפוגג במהרה, אבל הקסם המשיך בשנתיים הבאות, כשהסתכלה בלבן של העיניים לשמות הגדולים. ואנחנו כבר לא יכולים להמתין למה שנראה בפריז 2024.

