פריימריז הליכוד | צילום: אורן בן חקון

הליכוד מחפש אויבים כדי לשרוד בקלפי

הקואליציה הנוכחית לא תפסיד בגלל מנהיגים מוסלמים, וודאי שלא בגלל המלצת האזרחים הערבים, אלא בגלל דעת הקהל היהודית המקומית והעולמית

השבוע התעוררו אזרחי ישראל אל מפגן שלטים חדש ומנקר עיניים מבית היוצר של מפלגת השלטון, הליכוד. על שלטי החוצות ניבטו דמויותיהם של נשיא טורקיה ארדואן, מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם, ראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני ומנהיג איראן מוג'תבא חמינאי, ומעליהם אותה סיסמה שחוקה: "הם רוצים שנתניהו יפסיד - אל תיתנו להם לנצח".

כשמתבוננים במיצג המביך הזה, קשה להחליט אם לבכות על גורלה של מפלגת השלטון הגדולה, שבעבר איגדה פוליטיקאים אידיאולוגיים, ממלכתיים, אנשי ספר ושיח ובני פלוגתא נעימים דוגמת רובי ריבלין, בני בגין ודן מרידור, או שמא לצחוק על הדרך שבה מנסה המפלגה, בהדרכת יועצי תודעה, להנדס את המחשבה של הציבור הישראלי. המטרה ברורה ומסומנת מראש: הבוחרים המתלבטים, אלו שיכולים ביום פקודה להכריע לאן ינוע ההגה הלאומי.

אין צורך להרחיב על הדמויות המופיעות בקמפיין, מדובר במנהיגים הנאבקים במדינת ישראל, זה אינו סוד או נושא לוויכוח במאמר זה.

אלה אויבים שרואים במדינת ישראל כולה מקשה אחת, ואינם מבחינים בין נתניהו, גנץ, לפיד או איזנקוט. ספק גדול אם הם בכלל מכירים באופן אישי את חברי ממשלתו של נתניהו. הבעיה של אותם מנהיגים היא מדיניות החוץ והביטחון של מדינת ישראל, ולא זהותו של הפוליטיקאי התורן שיושב בלשכת ראש הממשלה.

כאן בדיוק טמונה הנקודה החשובה שרוב הציבור הישראלי נוטה לפספס בעיצומו של מסע ההפחדה: אותם מנהיגים לא מתעניינים במדיניות הפנים של ישראל, מעניינת אותם מדיניות החוץ והביטחון, ובין כל המפלגות הציוניות המרכזיות בישראל אין כמעט שום הבדל במדיניות החוץ, בוודאי לא במדיניות הביטחון שמתווים בעיקר גופי הביטחון של ישראל, ואין כל הבדל ביחס לטורקיה, אין הבדל מול ישראל בניו יורק, וודאי שאין הבדל מול איראן.

מדובר בקמפיין הפחדה קלאסי, שבא לנסות למחזר את הסיסמה העתיקה "נתניהו טוב ליהודים". אך הפעם נראה שמה שעומד מאחורי השלטים הללו אינו עוצמה, אלא לחץ פוליטי אדיר, והלחץ והפחד מפני הפסד בבחירות הבאות אינם קשורים להישגים הביטחוניים בזירות השונות, וכאלה יש לא מעט.

חברי קואליציה עם נתניהו. איבדו את דעת הקהל, צילום: אורן בן חקון

הציבור הישראלי כבר משוכנע שהקואליציה הנוכחית לא רק מיצתה את עצמה, אלא הפכה מזיקה לחברה כולה, מהמנהיג שלה, שהישרדותו הפוליטית הפכה לאמצעי המקדש כל מטרה, ועד לשרים שעסוקים מדי בוקר בהפצת ידיעות כזב כדי לקושש עוד כמה קולות בקלפי ולשרוד פוליטית עוד קצת.

הקואליציה הנוכחית לא תפסיד את השלטון בגלל מנהיגים מוסלמים במזרח התיכון, וודאי שלא בגלל האזרחים הערבים בתוך המדינה או המנהיגים שלהם שימליצו או לא ימליצו על מועמד כזה או אחר. היא תפסיד בגלל דעת הקהל היהודית המקומית והעולמית, כי המוני ישראלים מבינים כיום, לאחר המלחמה הקשה ביותר בתולדותינו, שמנהיגות העוסקת בהישרדות ובפילוג רק תדרדר את המדינה למקום גרוע בהרבה.

ואת האמת הזאת שום שלט חוצות לא יצליח להסתיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...