"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הקלף של נתניהו? ישראל מחכה לדחלאן
הפגישה בין ראש השב"כ זיני למוחמד דחלאן באבו דאבי אינה מקרית, אלא איתות ברור להנהגה ברמאללה • ישראל, ואולי גם ממשל טראמפ, בוחנים ברצינות את סלילת דרכו של בכיר הפת"ח לשעבר כאלטרנטיבה שלטונית ברצועת עזה ובגדה
זיני דחלאן. צילום: אורן בן חקון, רויטרס

הקלף של נתניהו? ישראל מחכה לדחלאן

הפגישה בין ראש השב"כ זיני למוחמד דחלאן באבו דאבי אינה מקרית, אלא איתות ברור להנהגה ברמאללה • ישראל, ואולי גם ממשל טראמפ, בוחנים ברצינות את סלילת דרכו של בכיר הפת"ח לשעבר כאלטרנטיבה שלטונית ברצועת עזה ובגדה

ג'לאל בנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

השבוע נחשף דבר קיומה של פגישה חשאית בין ראש שב"כ דוד זיני לבין מוחמד דחלאן, לשעבר מבכירי פת"ח וראש מנגנוני הביטחון המסכל ברצועת עזה.

בעיניים ישראליות, הפגישה מטלטלת: דחלאן שוהה באמירויות כבר כמעט שני עשורים ומשמש יועץ ביטחוני בכמה מדינות בעולם, אך מעולם לא עזב באמת את השטח ואת הרצועה. הוא שולט מרחוק במתרחש באמצעות רשת ענפה של עמותות, ארגוני סיוע ומנגנונים כלכליים אדירים, ממשיך להנשים ולתפעל מוקדי כוח ברצועת עזה ובשטחי הרשות הפלסטינית.

מבעל הבית בעזה ליועץ באבו דאבי: מיהו מוחמד דחלאן? >>

אלוף במיל' דוד זיני בטקס הכניסה לתפקיד ראש השב"כ (ארכיון)

דחלאן ידוע כאויב מר ובלתי מתפשר של שלטון חמאס, ומנגד - מתנגד נחרצות להמשך אחיזתו בשלטון של יו"ר הרשות מחמוד עבאס (אבו מאזן), שמנסה להכשיר את הקרקע להעברת השרביט לבנו, יאסר עבאס, שיירש ממנו את השלטון.

הפגישה הזו, שקרוב לוודאי הודלפה במכוון על ידי גורמים ישראליים, כדי לאותת לאבו מאזן ולבכירי הרשות הפלסטינית ולהעביר להם מסר, לא היתה שיחת נימוסין, ועסקה בליבת האקטואליה הבוערת ובעתיד היחסים בין ישראל לפלסטינים.

נראה כי ראש שב"כ, הפועל כאן כשליחו ואיש סודו של רה"מ בנימין נתניהו, בוחן ברצינות, ואולי בשותפות עם ממשל טראמפ, את האפשרות לסלול עבור דחלאן את הדרך חזרה למרכז הבמה ברצועת עזה, ואולי אף בגדה. אלא שהפעם, התוכנית אינה לשלב אותו כחלק אינטגרלי מפת"ח הישן והמושחת, אלא להציבו כאלטרנטיבה מנהיגותית ושלטונית חריפה, וכחלק מיצירת משוואה חדשה לחלוטין מול הנהגת הרשות המקרטעת ברמאללה.

מיקום גיאו-פוליטי

הנקודה המעניינת והחשובה ביותר בפרשה זו אינה עצם המפגש, אלא המיקום הגיאו־פוליטי שלו - איחוד האמירויות. אבו דאבי, במיוחד עקב העובדה שסיכויי הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קטנים מיום ליום, ממצבת את עצמה בשנים האחרונות כשחקן מפתח קריטי וכציר תיווך מרכזי בין ישראל לבין העולם הערבי. אבו דאבי מחזיקה בקשרים ביטחוניים הדוקים עם ישראל, וישראל, באמצעות פטרונותה על מוחמד דחלאן, מחזיקה יכולת להניע ולהשפיע על שני מהלכים אסטרטגיים דרמטיים.

המהלך הראשון והדחוף ביותר הוא הצורך האקוטי במציאת הנהגה פלסטינית חדשה, בעלת יכולת להנהיג ולהשפיע ובעלת לגיטימציה בציבוריות הפלסטינית, שתצליח להצעיד את הרשות הפלסטינית לרפורמות שלטוניות ופרגמטית אל מול חמאס. ישראל והציר הערבי, הנמצא בתיאום מלא עימה, לא יכולים לנהל שיח או להפקיד בידיו שליטה כלשהי. המהלך השני הוא בנייה מחדש של האמון המרוסק בין ישראל לבין מנגנוני השלטון הפלסטיניים העתידיים והידוק התיאום המדיני והביטחוני, שינוהל תחת פיקוח של האמירויות. האמון עשוי לייצב את השטח בטווח הקצר, ולהוות בסיס איתן להנעת תהליך מדיני אזורי נרחב בעתיד.

בסופו של דבר, פתיחת "ערוץ דחלאן" דרך המפרץ מוכיחה כי בישראל מבינים ומפנימים היטב שהפתרונות הישנים, בוודאי הפתרונות הצבאיים והביטחוניים, קרסו. השאלה עכשיו היא אם הקלף האמירותי ישנה את חוקי המשחק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...