מתיישבים בעימות מול פלסטינים בשומרון (ארכיון) | צילום: SOPA

כמה פלסטינים באמת חיים ביו"ש?

שיעור הפריון הפלסטיני בירידה תלולה • אם בשנות ה־60 ממוצע הלידות לאישה עמד על 9 ילדים, כיום המספר עומד על פחות מ־3 ילדים לאישה • ויש לכך כמה סיבות

כשאנשים מפחדים ממשהו, במקום להיאחז במציאות ולהכניס את הדבר שממנו הם חוששים לפרופורציה האמיתית יש להם נטייה מוזרה דווקא להעצים אותו. כשהיינו ילדים אלה היו המפלצות שמתחת למיטה, כיום אלה האויבים שלנו.

מיליונים יושקעו בהגנה על גבולות היישוב%3A צילומים מהסיור בשבוע שעבר \ מועצת קרני שומרון

זוכרים, למשל, ששמעון פרס ז"ל קבע כאקסיומה ש"עזה היא המקום הצפוף ביותר בעולם"? זה כמובן לא נכון, כל מי שמעיף מבט במנהטן לא צריך לעבוד עם מחשבון. זה ברור. זוכרים את הפחד המשתק שלנו מפני איראן? גם הוא התבדה. התחזיות הקודרות של עשרות אלפי הרוגים במתקפה של איראן עלינו התבדו אחרי שהאויבת הגדולה ביותר שלנו עשתה מאמצי־על לממש אותן, ללא הצלחה. נמר של נייר.

הסיבות לנטייה זו נעלמות מעיניי. אבל תהא הסיבה אשר תהא, נדמה לי שעדיף להיאחז בעובדות, במציאות, כשאנחנו מתמודדים עם כל דבר, בטח כשאנחנו מנסחים אסטרטגיה.

דוח שפרסם השגריר בדימוס יורם אטינגר מראה כיצד משרד הפנים הפלסטיני מנפח את מספר הפלסטינים החיים ביו"ש. לטענתו, חיים כיום ביהודה ושומרון 1.5 מיליון פלסטינים, ולא 3.43 מיליון כפי שהמשרד טוען. אם זה נכון, אזי גם בין הירדן לים יש רוב יהודי מוחץ של 69%, דבר המרוקן מתוכן חלק גדול מהטיעונים לאי־סיפוח יהודה ושומרון מטעמים דמוגרפיים.

אטינגר הגיע למספר המפתיע הזה בחישוב פשוט: הוא חיסר מהמספר שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הפלסטינית את כל אלה שהיא כללה בתוכו "בטעות": חצי מיליון פלסטינים תושבי חו"ל.

380 אלף ערביי ירושלים (הנספרים פעמיים), 200 אלף פלסטינים שנישאו לערביי ישראל ונספרים פעמיים, 447 אלף שהיגרו. 32% ניפוח מספר לידות (על פי נתונים של הבנק העולמי), וההפך - דיווח חסר של פטירות.

ב־1967, ימי מלחמת ששת הימים, שדרן הרדיו של "קול הרעם מקהיר" בישר שצבא מצרים "מנצח בכל החזיתות". על זה הדרך, נתוני הדמוגרפיה מפי הלמ"ס הפלסטינית נגועים באותה אמינות. תקראו לזה דמיון ערבי, תקראו לזה פשוט שקר, רק אל תיראו מופתעים. אל תופתעו גם מכך שעמותות השמאל נשענות על הנתונים המופרכים האלו.

הבעיה היא שאפילו לצה"ל אין נתונים אחרים, שלא לדבר על ויקיפדיה.

ואם לא די בנתונים אלה, התחזיות צופות גידול במגמה זו מכמה סיבות: שיעור הפריון הפלסטיני בירידה תלולה. אם בשנות ה־60 ממוצע הלידות לאישה היה תשע, כיום המספר עומד על פחות משלוש. זה קרה בשל עיור, חשיפה לעולם המערבי ועלייה ברמת ההשכלה. יתרה מכך, במציאות ללא עתיד צעירים רבים מעדיפים להגר.

מאידך גיסא, הפריון היהודי בארץ שומר על ממוצע של יותר משלושה ילדים למשפחה. הוסיפו לזה נתוני עלייה והקמת יישובים חדשים ביו"ש, וקיבלתם הגדלת הרוב היהודי בין הירדן לים, בניגוד לתחזיות הקודרות. 

אבל למה, בעצם, התחזיות קודרות? למה מאגרי הנתונים שלנו מתבססים על השקר הפלסטיני, הטוען לעליונות מספרית ערבית ביו"ש?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...