"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ עושה סדר בקמפוסים. וישראל?

קראתי את ההסכם שמחייב את אוניברסיטת קולומביה לתקן את דרכיה בשלל תחומים, ובראשם המאבק באנטישמיות, והתמלאתי קנאה • המימון מכספי ציבור אינו זכות שמוקנית למי שיורק על הציבור: רוצים לארגן "אירועי נכבה" בקמפוסים? תישארו בלי שקל, כמו חבריכם לדעה באמריקה • יש לנו מה ללמוד

,עודכן
0השמעה
מחאות פרו-פלשתיניות באוניברסיטת קולומביה, צילום: AFP

ממשל טראמפ ואוניברסיטת קולומביה הגיעו להסכם שמחייב את האוניברסיטה לתקן את דרכיה בשלל תחומים - ובראשם המאבק באנטישמיות - ולחדול ממדיניות שמבכרת אידיאולוגיות שמאל קיצוניות על פני מצוינות אינטלקטואלית.

המימון הפדרלי לאוניברסיטה יימשך רק אם המוסד יעמוד בהתחייבויותיו, בבחינת "ייתנו - יקבלו". לא ייתנו וימשיכו להנחיל לסטודנטים שטיפת מוח שמאלנית במקום השכלה? - יוכלו לשכוח מכספי ציבור.

הנורמליות חוזרת אל הקמפוס, ולא רק בקולומביה. להסכם המדובר תהיה השפעת רוחב: המודל יאומץ על ידי מוסדות נוספים להשכלה גבוהה ויהפוך לסטנדרט חדש במערכת האוניברסיטאית של המעצמה המשפיעה ביותר בעולם. קראתי את ההסכם והתמלאתי קנאה. אולי אפשר גם אצלנו?

העיקרון הבסיסי המקובע בהסכם חייב לחול גם בישראל: אי אפשר לחסות בצילה של מדינה וליהנות מתקציביה, ובה בעת לפעול נגדה ונגד ערכי היסוד שלה. נכון שזה נשמע מובן מאליו, אבל ההשתוללות של השמאל בקמפוסים, בארה"ב ובישראל, מחייבת להגן גם על המובן מאליו.

המימון מכספי ציבור אינו זכות שמוקנית למי שיורק על הציבור. רוצים לארגן בקמפוסים את "אירועי הנכבה"? תישארו בלי שקל, כמו חבריכם לדעה באמריקה. רוצים להניף את דגלי האויב, כפי שהתרגלתם בשנים האחרונות? תעופו מן האוניברסיטה (ואולי גם מן המדינה), כפי שעפים עכשיו מארגני המהומות הפרו-פלשתיניות בארה"ב.

זוכרים את המרצים שדרשו מסטודנטים מילואימניקים לא להגיע לכיתות במדים כי זה מפריע לסטודנטים ערבים? אם זה יקרה באוניברסיטת קולומביה, יתפנה תקן אקדמי

ההסכם עם אוניברסיטת קולומביה מנפץ את השקר הוותיק, שבגללו נדרשנו לסבול את השרצים האנטישמיים בשם "החופש האקדמי". גם בהיבט הזה הנורמליות חוזרת למשול בכיפה וקובעת ששנאת ישראל והקריאות לחרם אינן קשורות לחירות, ואינן לגיטימיות.

גם האינדוקטרינציה האנטי-ישראלית לא תתקבל יותר בברכה. על פי ההסכם, תוכניות לימוד, במיוחד בתחומים "חשודים" כמו לימודי המזרח התיכון, יעברו בחינה מחדש. התעמולה האנטי-ישראלית והאנטי-אמריקנית, שהוכנסה לתוכניות הלימודים בכסות מדומה של חופש, תוצא מהן, והמרצים שדוגלים בה - יורחקו.

בצירוף התחייבות האוניברסיטה לאמץ את הגדרת האנטישמיות של IHRA, שקובעת שאנטי-ישראליות היא סוג של אנטישמיות, משמעות הדבר ברורה: בקמפוס של אוניברסיטת קולומביה לא יוכלו עוד לצאת באין מפריע נגד קיומה של המדינה היהודית. מי שבכל זאת יעז - צפוי לסנקציות משמעתיות מחמירות. הלוואי שנגיע סוף-סוף למצב דומה בקמפוסים של תל אביב, חיפה וירושלים.

ההסכם מזכיר שאוניברסיטאות אינן אקס-טריטוריה: לא ניתן להכשיר בתחומיהן עוולות, רק כי המעוול זורק לחלל האוויר את מילות הקסם "חופש אקדמי". ההסכם מדבר על הפעלת משטרה, שתשים מייד קץ לכל פעילות אנטישמית בקמפוס.

זוכרים כיצד מרצים אחדים דרשו מסטודנטים מילואימניקים לא להגיע לכיתות במדים כי זה מפריע לסטודנטים ערבים? דרישה כזו של מרצה אמריקני מסטודנט אמריקני היתה עולה לו לפחות במשרה. יש לנו מה ללמוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר