"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
דור הנפילים הישראלי
מי שחש מחונן צריך לזכור שנולד, למזלו, בישראל שטיפחה אותו • ייתכן שיחיה בחו"ל בלי פקקים ועצבים, אך ילדיו יפסידו את התערובת המשובחת של החברה הישראלית
טענות להטרדה מינית בנתב"ג (למצולמים אין קשר לכתבה)| צילום: יוסי זליגר

דור הנפילים הישראלי

מי שחש מחונן צריך לזכור שנולד, למזלו, בישראל שטיפחה אותו • ייתכן שיחיה בחו"ל בלי פקקים ועצבים, אך ילדיו יפסידו את התערובת המשובחת של החברה הישראלית

,עודכן
0השמעה

ב-1957 התפרסם בארה"ב ספר שביטא את חששות האמריקנים מהתפשטות הקומוניזם בעולם. הרומן, שכתבה איין ראנד, הפך לרב־מכר ונכנס לרשימת הפרסומים המשפיעים במאה ה־20. כותרתו היא משהו כמו "לאטלס נשבר", על שם הדמות המיתולוגית שנגזר עליה לשאת את הגלובוס על שכמה. ראנד השתמשה באטלס כדי לתאר עלילה דמיונית, שבה קבוצת מצליחנים מרגישה שנשבר לה כשארה"ב מידרדרת במדרון סוציאליסטי שרומס את ערכי הקפיטליזם.

הספר תורגם לעברית תחת הכותרת "מרד הנפילים", הרומז על דמויות מקראיות מבראשית שהיו צאצאי זיווג של מלאכים שחשקו בבנות האדם. הנמשל ברור - בעלי הניצוץ ה"אלוהי", המוכשרים מתחומי הטכנולוגיה, הכלכלה, הרפואה והתרבות, דוחפים את החברה קדימה ונושאים על גבם אוכלוסייה בינונית וחלשה. לפי הספר, הם אינם מוכנים לשאת בעול כשהמדינה מקדמת חוקים סוציאליסטיים שמגבילים את חירותם האישית, חונקים את היצירתיות וחומסים את קניינם הפרטי.

הנתונים על היקפי הירידה מהארץ מזכירים את הנמשל של ראנד. זה התחיל בימי המחאה נגד הרפורמה המשפטית, שיצרה בקרב רבים תחושה שהגיע הזמן לעזוב. בעלי מקצועות נדרשים כמו רופאים, טייסים, מהנדסים, יזמי נדל"ן ואחרים הרגישו שאם מאוויי הממשלה לא ימומשו כעת, הם יחזרו בעוצמה כשהדמוגרפיה תנצח את הדמוקרטיה והכנסת תתמלא חברים שמתנגדים להשקפת עולמם.

7 באוקטובר הביא רבים מהם להתגייס למאבק על ביטחון המדינה, ולהשהות מחשבות על עזיבה. אלמלא המלחמה הארוכה שנכפתה עלינו, היינו רואים נתוני ירידה משמעותיים יותר. הגזירות הכלכליות, התנגדות החרדים לגיוס, האיומים על האקדמיה, ה־D9 על בג"ץ, ואפילו הימשכות המלחמה והכישלון בהחזרת החטופים , מעוררים מחדש את חששם שאבדה תקוותנו, ושלא תהיה פה חברה ישראלית, ליברלית ומתקדמת.

ה"נפילים" שוכחים שהם חצי בני אדם ולא רק חצי בני מלאכים. המוכשרים בזכות התכונות המולדות שלהם, ה־Nature, גדלו בקרקע דשנה, כלומר ב־Nurture של כולנו. מי שמרגיש מחונן צריך לזכור שהיה לו מזל להיוולד בישראל, שטיפחה ועודדה את התפתחותו. לכן ייתכן שהוא ומשפחתו יחיו בחו"ל בבית עם גינה ענקית ובלי פקקים ועצבים על מחיר הגבינה, אך ילדיו לא יזכו ליהנות מהתערובת המשובחת והמורכבת של החברה הישראלית (ועוד לא דיברתי על אנטישמיות, ערכים וציונות).

הרומן של ראנד מסתיים בקריסת ארה"ב בעקבות נטישת נפיליה, אך אינו תם לפני שהכותבת מבהירה כי זה פתח לחברה חדשה. ישראל לא תקרוס כארה"ב של ראנד. הדור הצעיר שצומח כאן, בני ה־20 וה־30 - ליבו ותבונתו במקום הנכון. נהירתם לישראל במלחמה, עוז הנפש והעוצמה בקרבות הם סימן לכך שיש על מי לסמוך, שהחברה הישראלית תילחם על צביונה ותנצח. חייבים לתת לדור הצעיר לתפוס מקום בהנהגת המדינה. עם הכוונה וחונכות מתאימות נגלה שדור נפילים ישראלים ציונים צמח לנגד עינינו.

ד"ר קותי שוהם הוא מרצה לפילוסופיה פוליטית בתוכנית הרב-תחומית במדעי הרוח באוניברסיטת ת"א

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו