"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חלומות פז
שפי נכנסה לכלא כי שופטי העליון לא ראו את הקשישה שחוששת לרדת עם הזבל אחרי שמחשיך, את האב שדואג לבתו בגינה ואת הנער שרצה לשבת בחוץ בלי לחטוף אבנים
שפי פז נכנסת לכלא. צילום: יוסי זליגר

חלומות פז

שפי נכנסה לכלא כי שופטי העליון לא ראו את הקשישה שחוששת לרדת עם הזבל אחרי שמחשיך, את האב שדואג לבתו בגינה ואת הנער שרצה לשבת בחוץ בלי לחטוף אבנים

אריאל פלקסין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

שפי פז הושלכה השבוע לכלא ל־45 ימים בעוון ריסוס כתובות גרפיטי מחאתיות.

ברוב חסדם של שופטינו הנישאים והלא פוליטיים בכלל, מה פתאום, ניתנה לה האפשרות להמיר את העונש בעבודות שירות.

זה יכול היה להיות עוד פתרון פשוט ומעייף, אך למראה פורעי אחים לנשק ומפגיני קפלן, שבמשך יותר משנה השחיתו, פרצו, תקפו, איימו, שרפו, צבעו והשחיתו כבישים וציוד וניידות, וכמעט תמיד(!) השתחררו אחרי לילה במעצר במקרה המחמיר - היא החליטה שדי. כלא? שיהיה כלא. שכולם יראו פעילה חברתית בת 72 מקבלת זמן כלא ארוך יותר מזה שקיבלו מסתננים אריתריאים עם היסטוריה של מעשי אונס ושוד, וזמן נצח במונחי ה"עונשים" שקיבלו פורעי אחים לנשק, יפי הבלורית והתואר.

מי שמכיר את שפי יודע שהיא תשגע את כל מי שצריך כדי לוודא שגם מתוך הכלא יהיה מי שידאג

מאות הגיעו ללוות אותה לנווה תרצה. היו שם מכרים, אך בעיקר כאלה שמעולם לא פגשו אותה אישית וביקשו להזדהות ולחזק. לצד המאות שבאו עם דגלים והרבה רעש שמח, נצפו גם מלווים ומלוות שקטים יותר. היו שם קשישות מזרחיות שישבו ובהו בעיניים דואגות. היו גם כמה צעירים עם תספורת נכונה וסניקרס מעודכנים שעמדו עם ידיים בכיסים. היו אימהות עם תינוק על הידיים או פעוטה צמודה לרגל, שלא הצליחו להצטרף בקול למוחים נגד האכיפה הבררנית. לכל הנ"ל אין את הפריבילגיה להפגין למען הצדק העתידי, שעוד יגיע בעתיד, מהסיבה הפשוטה שאין להם זמן.

הקשישה הדואגת והשותקת עם הדגל בכניסה לנווה תרצה פחות מתעניינת בהתפלפלויות הש"י־עגנוניות של שופטי העליון, שמלעיגות את ספר החוקים הישראלי כדי להפוך את ישראל למדינת כל מסתנניה. היא דואגת לתכלס. כששפי בכלא - מי ילווה אותה, פיזית, למתנ"ס לפגוש חברות? מי יגן עליה מפני שודדים אלימים, ומסתם שיכורים שכבר ארבו לה והרביצו לה?

והצעיר עם הידיים בכיסים - רפורמה זה חשוב ויפה, אבל מי ירעיש עולמות וימנע מחולדאי ומצוות הייעוץ המשפטי לבטל שטח ציבורי לנוער לטובת עוד מועדון למסתננים? והאם עם התינוק והפעוטה? שותקת גם היא. עם כל הכבוד לפוגלמן ולעמית ולשאר מלאכי הצדק, היא עדיין תקועה עם גני שעשועים שהפכו לאריתריאים בלבד, ועם ילדה שמפחדת לשחק בחוץ או סתם לצאת מהבית. חודש וחצי עכשיו בלי שפי? ועוד בשביל איזו מלחמה עקרונית?!

מי שמכיר את שפי יודע שהיא תשגע את כל מי שצריך כדי לוודא שגם מתוך הכלא יהיה מי שידאג. שילווה. שינפח חזה וימשיך להראות שעדיין יש בעלי בית, ויצפצף על קשקשני וצבועי ה"דאגה־למסתנן-ולעזאזל־הנפגעות". אבל שפי מכוונת גבוה. העליונים, פטרוני העמותות לשימור המסתנן, מתחילים להפנים שהיא לא הולכת לאף מקום, והקהל הכועס והציוני רק גדל. שפי יודעת שהם רואים את הדגלים ואת השירה ואת הציבור שהרים ראש, כי זה הדבר היחיד שהם מצליחים לראות והדבר היחיד שמזיז להם את הקממבר.

אבל הם לא רואים את הקשישה שלא יכולה לזרוק את הזבל אחרי שמחשיך, את האבא שלא ישן בלילה עד שהילדה תחזור מהחברה ברחוב המקביל, ואת הנער שרצה לשבת עם החברים בחוץ בלי שיזרקו עליו אבנים. הם גם מעולם לא ראו אותם. בשביל זה יש את שפי. בשבילה הם הגיעו. להם נותר רק לקוות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...