"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מי ישמור על "השומר"?
גניבת בעלי החיים מהחוות ירדה ב־70%, גם ההצתות מכובות במהירות • אולי מה שהכי מציק לממשל בוושינגטון זה שבזכות השומר יו"ש יש הרבה פחות פלישות לאדמות מדינה
יותר חקלאים מותקפים, פחות אירועי טרור חקלאי (להמחשה) | צילום: השומר יו"ש

מי ישמור על "השומר"?

גניבת בעלי החיים מהחוות ירדה ב־70%, גם ההצתות מכובות במהירות • אולי מה שהכי מציק לממשל בוושינגטון זה שבזכות השומר יו"ש יש הרבה פחות פלישות לאדמות מדינה

קרני אלדד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בין קריאת חיזוק פומבית לישראלים לבין קריאת הפחדה אחרת לחמאס,הממשל האמריקני הטיל סנקציות על ארגון "השומר יו"ש"בשל "תמיכתו באלימות מצד מתנחלים קיצונים נגד פלשתינים". כלומר, לא בגלל אלימות, אלא בגלל תמיכה באלימות. מה זה אומר בעצם? תמיכה במובן של עידוד? בחורות עם פונפונים בחצאיות מיני?

המונח הזה מעורפל לא במקרה. אלפי מתנדבי "השומר יו"ש" אינם אלימים. להפך - הם באו להגן על חקלאים מפני אלימות של פלשתינים. נגד הפלשתינים, אגב, שום סנקציות לא ננקטו. כלומר, בעיני הממשל האמריקני זה יותר גרוע לתמוך באלימות מאשר לעסוק בה. מעניין, כל יום לומדים משהו חדש.

הטלת הסנקציות האמריקניות היא זריקת עידוד גם לגובי הפרוטקשן, להמשיך להלך אימים על החקלאים בארץ כולה. הממשל האמריקני לא היה עושה זאת ללא ארגוני שמאל קיצוני ששלחו לו חומרי הסתה שקריים

אז מי זה "השומר יו"ש" ומה הוא עושה? אז ככה: זוכרים את השלג הגדול של 2013? חקלאי יהודה ושומרון זוכרים אותו היטב, כי אז, בחסות הסערות, פלשתינים גנבו להם 1,000 ראשי צאן בעלות של 5 מיליון שקלים. ככה זה בחוות: בחורף גניבות, בקיץ הצתות. בשל הצורך להגן על החוות האלה קם הארגון ביו"ש.

אז היו 11 חוות ביו"ש - כיום יש 90, בזכות רעיית צאן בשטח של 400 אלף דונם שהם עתודות הקרקע של ההתיישבות היהודית בשטח C. כל החוות שבהן מתנדב הארגון הן חוקיות, מחזיקות בחוזה שמקנה להן זיקה לקרקע ומאושרות על ידי משרד החקלאות, המינהל האזרחי, רמ"י או החטיבה להתיישבות. פעילות הארגון, הנתמך על ידי משרד החקלאות, מתבססת על 10,000 מתנדבים זמניים וקבועים מכל הארץ - מישיבות, מאולפנות ומכפרי סטודנטים. השנה יתוגבר המערך ב־90 משרתים בשירות לאומי. המתנדבים עוברים קורס ערבית מדוברת כדי להוריד את המתח במפגש עם רועי צאן פלשתינים.

החל מ־7 באוקטובר "השומר יו"ש" פעיל גם בנגב, בגליל, ביישובי העוטף ובקו התפר. מאז הוקם הארגון, גניבת בעלי החיים מהחוות ירדה ב־70%. גם ההצתות מכובות במהירות שיא בידי מתנדבים שהוכשרו לכך. אבל ההצלחה המסחררת ביותר, ואולי זה מה שהכי מציק לממשל בוושינגטון, היא שבזכותם יש גידול אדיר במספר החוות, וכפועל יוצא - הרבה פחות פלישות לאדמות מדינה.

החודש התחיל, ובשומר יו"ש צריכים לשלם משכורות - אבל חשבון הבנק מעוקל על ידי הממשל האמריקני. הצעד הזה של הממשל הוא חציית קו אדום: זלזול מוחלט ברשויות החוק בישראל, שהיו מטפלות בארגון אילו היה אלים, ונוסף על כך - ענישת "השומר יו"ש", שהיא בפועל תמיכה באויביו, כלומר בפלשתינים שמציתים ושודדים חוות. העובדה שבעיני האמריקנים הפורע הוא זה שזקוק להגנה, ולכן יש לכבול את ידי השומרים מפניו - פשוט לא תיאמן.

הטלת הסנקציות האמריקניות היא זריקת עידוד גם לגובי הפרוטקשן, להמשיך להלך אימים על החקלאים בארץ כולה. הממשל האמריקני לא היה עושה זאת ללא ארגוני שמאל קיצוני ששלחו לו חומרי הסתה שקריים. הוא יודע שבגלל המלחמה ישראל לא תהפוך את השולחן, ולכן הוא ממשיך: בהתחלה "צו 9", היום "השומר יו"ש" - ומחר? כל מי שמחזיק בדעות שונות מאלו של הדמוקרטיה הגדולה בעולם צריך להיזהר. חשבון הבנק שלו בסכנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

קרני אלדד

עד גיל 40 הגדירה את עצמה כמוזיקאית, הלחינה, עיבדה, הפיקה, ניגנה (גיטרה וחליל) ושרה. הקליטה שלושה אלבומים של עצמה ועוד המון של אחרים. הקליטה דיסק בהוואנה, קובה, עם המוזיקאים הזקנים והמדהימים של האי. עבדה במועצת יש"ע, ובכנסת ישראל כדוברת של ח"כ אורי אריאל. כתבה בעיתונים שונים. מעצבת פנים בליבה ובעלת אולפן הקלטות במציאות.

Load more...