"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כתובת הכישלון של ב"ש היתה על הקיר

כתובת הכישלון של ב"ש היתה על הקיר

שלמה שרף
, עודכן

1.אף אחד בהפועל ב"ש לא ציפה שהקבוצהתסיים את הפרק האירופי שלהבאמצע אוגוסט, בשלב כל כך מוקדם. אולם, לאור ההתנהלות של הקבוצה בקיץ בכלל, ובשבוע האחרון בפרט, הכתובת היתה כתובה על הקיר.

זה מתחיל בהגנה שסובלת מחולשה מחרידה. בכל ששת המשחקים שלה באירופה השנה, היא ספגה ‭ 14‬ שערים. זה נתון שאיתו אי אפשר לעלות לשלב בתים, לא בליגת האלופות ולא בליגה האירופית. בעיקר אם לוקחים בחשבון שהיא ספגה את השערים הללו מול קבוצות שהן לא אריות היבשת כמו אינטר, סלטיק או אולימפיאקוס. בסך הכל מדובר בפלורה טאלין, דינמו זאגרב ואפואל ניקוסיה. קבוצות שהן רחוקות מהדרג הראשון, ואולי אף מהדרג השני באירופה.

ונחזור לאירועי השבוע האחרון. ההתנהלות מול טוני וואקמה הייתה מבישה. הראש שלו כבר מזמן בתחנה הבאה בטורקיה. בסופ"ש הקודם הוא טס וסיכם בטרבזונספור. אז למה לקחת אותו למשחק קריטי כזה כמושיע? ככה מתנהלת האלופה הישראלית? איזו מין דוגמא זו לדור הצעיר, שרואה שלוקחים שחקן אחד והופכים אותו למעין גיבור יחיד שיכול במצב הזה להתנתק ולהביא את הכרטיס לשלב הבא? זה גול עצמי עוד לפני שהמשחק התחיל, ובעצם סוג של גול עצמי שלו גם בשער השוויון של הקפריסאים.

מבחינה מקצועית, את צמד המשחקים הזה ב"ש הפסידה כבר בשבוע שעבר, כשלא הצליחה להשיג ניצחון ביתי על הקפריסאים. אתמול בניקוסיה השינויים של בכר הוכיחו את עצמם במחצית הראשונה, עם שער מתוצרת הפועל חיפה כששיימן בישל לבן בסט.

במחצית השנייה היו לב"ש עוד שני מצבים נהדרים שהוחמצו בשלומיאליות, והקלישאה תמיד מנצחת - לא הבקעת, ספגת. וזה מול קבוצה קפריסאית פרווה, ששיחקה בלי מחץ וללא חלוץ טבעי, ואשר נראתה מפורקת כשהיתה בפיגור. במקום ללחוץ על הדוושה ולגמור את המשחק, ב"ש חטפה שלושה שערים ואמרה שלום לאירופה.

בכר. שלום לאירופה // צילום: דני מרון

2.פיוניק הקטנה מארמניה גרמו לדפיקות לב לשחקני ואוהדי מכבי ת"א, עד שבסוף הם הצליחו לגרד את הניצחון ולעלות לפלייאוף. וזה קרה בגלל שלושה שחקנים. דור מיכה ואלירן עטר שהיו חלשים מאוד במחצית הראשונה, התעוררו בשנייה ושיפרו משמעותית את היכולת שלהם.

השלישי הוא איתי שכטר, שהחליף בפתיחת המחצית השנייה את וידאר קיארטנסון והוכיח למאמן שלו ולדימיר איביץ' שהוא ראוי להרבה יותר דקות משחק, ואולי אף למקום בהרכב לפני האיסלנדי וגם לפני ארון שוינפלד.

הצהובים סובלים בעיקר מאיטיות במשחק המעבר וממיעוט מצבי הבקעה. לאיביץ' יש הרבה חומר למחשבה, אבל עד עכשיו הוא שידר שיש מאמן על הקווים. אם יצליח לשפר את הטעון שיפור, אולי אף יחזיר את האליפות לקריית שלום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

שלמה שרף

מגדולי מאמני הכדורגל בישראל. שיחק בצעירותו בהפועל כפ"ס, אבל התפרסם בעיקר בזכות הישגיו על הקווים. הוביל את מכבי חיפה לאליפות ראשונה בהיסטוריה (בסך הכול שלוש אליפויות), אימן את נבחרת ישראל במשך שמונה שנים, באחת התקופות המרגשות שלה ומשמש כבר 20 שנה כפרשן כדורגל, כולל בתוכנית "יציע העיתונות" בערוץ הספורט. שרף מחזיק גם בתואר המנהל המקצועי של בית"ר נס טוברוק, שידוע בזכות טיפוח כישרונות צעירים.

Load more...