"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ישראל שכנעה את ממשל טראמפ

ישראל שכנעה את ממשל טראמפ

דר יחיאל שבי
, עודכן

השבוע הוסיף הממשל האמריקני למפת ישראל את רמת הגולן. ייתכן שבהמשך יצורפו אליה שטחי C ומקומות בעלי חשיבות היסטורית ואסטרטגית דוגמת המזבח בהר עיבל, קבר יוסף, בעל חצור ועוד. לשם כנראה חותר טראמפ. נכון, ישראל תכיר באוטונומיה לרוב תושבי יהודה ושומרון הערבים, אך רוב השטח יישמר בידיה. לא תהיה יותר טענה לשלטון על עם אחר מצד הממשל האמריקני.

בשנתיים האחרונות עמל הממשל האמריקני על תוכנית, שלראשונה אינה מתבססת על מתן זכויות לאומיות לפלשתינים, אלא על שלום אזורי. בעיניו, ישראל היא נכס לאזור, וככזו, עליה להישמר בגבולות בני הגנה וזכותה לשמור על חלקים נכבדים מחבליה ההיסטוריים. ישראל של נתניהו הצליחה לשכנע שההתנחלויות אינן המכשול לשלום, אלא התנהלות הצד הפלשתיני.

ארה"ב כמעצמת על, רואה את הפוטנציאל הגלום במזה"ת, ומנגד, בוחנת את המציאות שמעצבים איראן, האחים המוסלמים ואנשי הג'יהאד הסלפי, המובילים להתנגשות. מסקנת הממשל היא שגם ההנהגה הפלשתינית היא חלק מ"ציר הג'יהאד". הנהגה זו מבכרת את חורבן ישראל על פני הקמתה של מדינה פלשתינית. הם חוששים בצדק שמדינה כזו עשויה להפוך למוצב קדמי של ציר הג'יהאד.

בעיני הפלשתינים ישראל פולשת; הם מסרבים להכיר בה כמדינת העם היהודי, ולשאוף לסופיות הסכסוך. טראמפ כנוצרי מאמין וכאיש עסקים מכיר את הוויתורים הישראליים ואת הטרור הפלשתיני. הוא רואה לאן איראן מובילה את האזור, ומבין שזו תוצאה של תפישת "המזרח התיכון החדש" של הקהילה האירופית וממשלים קודמים.

טראמפ מחלק את השחקנים לטובים ורעים: מי שלצידנו ומי שנגדנו. ישראל כמוצב הקדמי של המערב תישמר מכל משמר. לא תוקם לצדה מדינה שאינה שוחרת שלום ולא מכירה בזכות העם היהודי למדינה בארצו. טראמפ מבהיר לערבים שהכרה בישראל כמדינת היהודים, אינה שוללת את קיומם בביטחון ובשלום. מכאן, שההתנחלויות אינן מכשול, אלא הזדמנות לשלום. אזורי התעסוקה המשותפים בהתנחלויות, ההפרייה ההדדית שבין החדשנות הישראלית למשאבים הטבעיים הערביים הם הפתרון. ישראל כאי של חדשנות טכנולוגית, היא המודל להובלת עמי האזור לשגשוג ולביטחון.

לשם כך השיגו אנשי טראמפ ערובות כלכליות ממדינות האזור, תוך העברת המסר: או שאתם איתנו או נגדנו. במידה שהפלשתינים ייצאו למלחמת חורמה בתוכנית, הממשל האמריקני ייסוג מתמיכתו בהם, ועשוי לחזור בו מההכרה בזכותם להגדרה עצמית, דה יורה ולא רק דה פקטו. הפלשתינים צריכים להפנים שגם עמים עתיקים ומבוססים מהם, דוגמת הבאסקים, הכורדים, הקטלונים והוולשים, אמנם לא זכו להקים מדינה, אבל חלקם נהנה מאוטונומיה.

ישראל צריכה לחבק את התוכנית ולהתנהל במסגרתה ולא נגדה, כי היא סנונית המבשרת את בוא האביב. עליה למקסם את הרווח, להחיל ריבונות בכל מקום שתוכל, לפעול לפירוז שומרון יהודה ועזה, ולשמור בידיה את הנכסים ההיסטוריים. עליה להשתלב במרחב בגלוי ולרכוב על הקטר האמריקאי למחוזות הפרועים ביותר שיכולנו לדמיין. מתי הייתה לנו נקודת פתיחה כזאת במשא ומתן?

ד"ר יחיאל שאבי הוא מזרחן, מומחה לנושא הסכסוך הישראלי־ערבי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...