"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הנגב

הנגב

סילבן שלום
, עודכן

"בנגב ייבחן העם היהודי", אמר דוד בן-גוריון, ראש ממשלתה הראשון של ישראל. משפט זה נצרב במורשת העם ומטיל את צילו בכל פעם שבה כותבים על חזון פיתוח הנגב. היום אני מבקש לכתוב על הנגב בלי להיזקק למילותיו החזקות, החכמות והמקדימות את זמנן של בן-גוריון, אשר חזה כבר אז כי "הרצועה הצרה שבין יפו לחיפה, המכילה את רובו הגדול של העם בישראל, לא תעמוד לאורך ימים בלי יישוב רב ומבוצר במרחבי הדרום והנגב".

את המורשת הזו אנו פורטים כיום למעשים בשורה של פרויקטים מחוללי שינוי, שהופכים את הנגב לאזור שכדאי לגור בו, עם מערכת חינוך מתקדמת, אפשרויות תעסוקה מגוונות וחיי חברה, תרבות ופנאי עשירים.

מאות אלפי אנשים המתגוררים בנגב כבר חיים את החזון. אל אלה מתווספת כל העת אוכלוסייה חדשה - עשרות גרעיני התיישבות של צעירים וצעירות, אנשי צבא קבע ורבים נוספים אשר בוחרים בנגב כמקום שבו הם מקימים את ביתם ואשר בו יגדלו את משפחתם. בכך אנו פועלים להגשים את היעד שהצבנו להבאת 300 אלף תושבים נוספים לנגב בעשור הקרוב.

אנו כבר עדים לשינוי. מעבר בסיסי צה"ל דרומה הוא פרויקט הדגל לפיתוח הנגב. הפרויקט מוביל למעבר של אלפי משפחות אנשי צבא לדרום, לצד חברות מובילות שיוסיפו אלפי מקומות עבודה. פארק המדע שמוקם שם משלים את שינוי פני האזור כולו. משפחות הקבע זוכות לסבסוד עלויות פיתוח ולסיוע בשכר דירה, ובנוסף אנו מקימים שכונות לאנשי הקבע בעומר, במיתר ובירוחם.

עוד פרויקטים המתבצעים כיום ומשנים את המצב בנגב ניכרים בפארק התעשייה נועם, הסמוך לנתיבות, שהיה בהקפאה במשך שנים. לאחרונה קלט הפארק את מפעל טרה ובנוסף יקלוט עשרות מפעלים נוספים שיספקו אלפי מקומות תעסוקה. גם את הקמת פארק נחל באר שבע, שיכיל מתחמי טיילת ואופניים ואמפיתיאטרון ויהווה מוקד בילוי רציני, יש לציין.

בימים אלו אנו מחיים את תוכנית הפארק המוטורי בחצרים, פארק ראשון מסוגו בארץ אשר יארח תחרויות מוטוריות וישמש מוקד משיכה ארצי ועולמי למתעניינים בתחום. הפארק הוא סנונית ראשונה לפארק חצרים, שיהווה אטרקציה תיירותית ואשר יספק גם הוא מאות מקומות תעסוקה. בנוסף, הכרזנו על אילת כעיר ספורט בינלאומית והקצינו משאבים לשדרוג תשתיות הספורט, אשר ימצבו אותה כיעד מועדף לאירוח ולקיום תחרויות בינלאומית.

אנו ממשיכים לקדם הקמת שדה תעופה בינלאומי שני, בנבטים, אשר ישים את הנגב על המפה מבחינה בינלאומית ויביא לפיתוח כלכלי-תיירותי משמעותי. בנוסף, נמשיך לקדם הקמת בית חולים נוסף שייתן מענה לעומס הקיים כיום.

ועידת הנגב, המתקיימת היום, שמה את הנגב במרכז סדרי העדיפויות ובמרכז העשייה הציונית. כאשר החזון יושלם במלואו, אלך לפקוד את קברו של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל, דוד בן-גוריון, ואוכל לומר לו כי מילאנו את צוואתו: מעמדה של מדינת ישראל בטוח, הנגב משגשג ופורח.

הכותב הוא המשנה לרה"מ, השר לפיתוח הנגב והגליל ולשיתוף פעולה אזורי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...